Tapparan seikkailu kääntyi farssiksi – valmentajalta hupaisa tokaisu tulevasta: "Siitä varmasti lähdetään"

Oli kuin viime kaudella Tapparan ja Red Bull Münchenin ei olisi tarkoitettu pelaavan vastakkain jääkiekon Mestarien liigan CHL:n välierissä. Lopulta kohtaaminen toteutui yksiosaisena Tampereella, mutta tulevalla kaudella tamperelaiset voisivat päästä ilman uusia yllätyskäänteitä pelaamaan Münchenissäkin.

Hallitseva Suomen mestari Tappara arvottiin keskiviikkona kovaan CHL-lohkoon saksalaisen Red Bull Münchenin, sveitsiläisen Rapperswil-Jona Lakersin ja slovakialaisen Slovan Bratislavan kanssa.

– Meillä oli viime vuonna tosi kova lohko, ja täytyy sanoa, että nyt on myös tosi kova lohko huippujoukkueineen, Tapparan maalivahtivalmentaja ja joukkueenjohtaja Aki Näykki kommentoi MTV Urheilulle arvonnan jälkeen Tampereen Nokia Arenalla.

Vuosi sitten Tappara hoiteli tiensä jatkoon lohkovoittajana lohkosta, jossa olivat myös Skellefteå AIK, Eisbären Berlin ja HC Lugano. Tappara paineli aina finaaliin saakka, jossa se taipui Röglelle 1–2.

– Haluamme voittaa ja pärjätä tässä sarjassa. Viime kaudella pääsimme hienosti finaaliin asti ja olimme tosi lähellä mestaruuden voittamista. Finaali on kuitenkin kaukana helmikuussa.

– Täytyy nähdä alkulohko hienona kokemuksena pelillisesti ja urheilullisesti ja kaikin puolin hienona kasvupaikkana joukkueelle. Täytyy olla elokuun lopussa valmiina pelaamaan huippupelejä. Se vaatii kaikilta, valmentajilta ja pelaajilta, todella paljon, Näykki luotaili.

Näykin mukaan on iso asia ja osa CHL:n viehätystä päästä pelaamaan Euroopan parhaita vastaan.

Tällä kertaa Müncheniin pelaamaankin?

Tapparan oli jo tämän vuoden alkupuolella tarkoitus pelata vieraissa Red Bull Müncheniä vastaan, mutta taisto jouduttiin perumaan, kun kotijoukkue joutui koronakaranteeniin. Tapparan reissu meni tuolloin matkustamisenkin osalta farssiksi (päävalmentaja Jussi Tapolan tammikuinen kuvailu videolla alla).

Tapparan CHL-välierä peruttiin viime hetkillä – Tapola:"Tässä reissussa ei mennyt kyllä mitään putkeen" 1:52
Jussi Tapola kertoi Tapparan vaiheikkaasta CHL-vierasmatkasta: "Tässä reissussa mennyt mikään putkeen."

Kaksiosainen välieräotatus typistettiin lopulta yksiosaiseksi, ja joukkueiden kohtaamista jouduttiin lykkäämään koronan myötä toistamiseenkin, kunnes koitos saatiin pelatuksi Tampereella helmikuun alussa.

– Müncheniin kun mennään, mennään toivottavasti niin, että saadaan pelata se peli siellä. Ei mene vain siihen, että otetaan kaksi jääharjoitusta ja mukava illanvietto joukkueelle. Siitä varmasti lähdetään, että päästäisiin peli pelaamaan siellä, Näykki tokaisi.

Kaiken kaikkiaan lohkossa on Näykin sanoin mielenkiintoisia joukkueita.

– Rapperswil on noussut aika vasta takaisin NLA:han ja aloittanut siellä nousun. Kaksi viimeistä kautta ovat olleet tosi vahvoja heillä. Heillä on loistava joukkue, (Roman) Cervenkaa ja aivan huippuyksilöitä siinä joukkueessa.

– Slovan tulee vähän erilaisesta sarjasta ja on ollut loistava joukkue omassa sarjassaan. Mielenkiintoista nähdä sekin. Kaikki ovat omalla kulmallaan erittäin mielenkiintoisia ja kovia joukkueita.

"Haluamme enemmän"

Tapparan arvoasteikossa CHL asemoituu korkealle.

– Viime kaudella kun pääsimme vielä maistamaan menestystä ja pelaamaan pitkän playoff-runin, itselleni ja meille kaikille jäi fiilis, että haluamme enemmän.

Näykki kertoo monen Tapparan pelaajan sanoneen, että CHL-finaali oli ollut heidän elämänsä kovin jääkiekko-ottelu.

– Kyllä CHL:n arvostus on tosi korkealla. Minun mielestäni on hienoa, että on tällainen eurooppalainen suurhuippusarja. Toivottavasti sen suosio kasvaa vielä myös suuren yleisön silmissä enemmän.

Lue myös:

    Uusimmat