Tapparaa odottaa raju mylly – tähän mestarin on valmistauduttava: "Onhan se lisäsytyke"

Liiga-seuroja mukana erikoisessa sääntötestailussa – näin Tapparan Rikard Grönborg kommentoi CHL-muutoksia 1:17
Liiga-seuroja mukana erikoisessa sääntötestailussa – näin Tapparan Rikard Grönborg kommentoi CHL-muutoksia

Jääkiekon Mestarien liiga pyörähtää käyntiin torstaina. Mukana on neljä joukkuetta SM-liigasta. Suomalaiskvartettia Euroopan kentille johtaa CHL:n hallitseva mestari Tappara. 

Viime keväänä Tappara eteni toista kertaa peräkkäin CHL-finaaliin. Tällä kertaa loppuottelusta irtosi seurahistorian ensimmäinen mestaruus, kun SHL-seura Luulaja kaatui loppuottelussa lukemin 3–2.

Tapparan organisaatiossa CHL:ää on pidetty kovassa arvossa jo vuosia. 

– Yksittäisiä pelejä sinne lähdetään voittamaan. Se on myös hyvää treeniä Liiga-kauden alle. CHL-matsit eivät ole läpsyttelyä tässä organisaatiossa. Kirkkainta tavoitellaan sitten jossain kohtaa, Tappara-hyökkääjä Kristian Tanus linjaa. 

Seura lähtee kansainvälisiin peleihin voittamaan. Maalitaulu kirvesrintojen selässä on alkavalla kaudella entistä suurempi, lähteehän se Eurooppaan nyt mestarina.

– Onhan se lisäsytyke. Koen, että tilanne oli aika samanlainen jo viime vuonna, kun olimme päässeet finaaliin. Meidät haluttiin voittaa joka pelissä sata lasissa. Koen, että nyt kun saatiin mestaruus, niin se nostattaa vastustajia entisestään.

Sääntömuutoksia

CHL mylläsi täksi kaudeksi sarjamuotonsa uuteen uskoon. Useamman vuoden käytössä ollut lohkojako laitettiin romukoppaan. Runkosarjassa joukkueet pelaavat kuusi ottelua arvottuja vastustajia vastaan. Pudotuspeleihin etenee lopulta 16 joukkuetta 24:sta. 

Tappara avaa CHL-kautensa tanskalaisen Aalborgin vieraana torstai-iltana. Lisäksi suomalaisjoukkue pelaa runkosarjassa Belfast Giantsia, Adler Mannheimia, Skellefteå AIK:ta, Rapperswilia ja Biel-Benneä vastaan. 

Myös perinteisempiä osa-alueita lähdetään tällä CHL-kaudella viilaamaan viihteellisyyden nimissä. CHL:ssä nähdään sääntömuutoksia, jotka koskevat rangaistuksia.

– Kahden minuutin rangaistuksen ottanut joukkue säilyy alivoimaisena, vaikka vastustaja tekisi jäähyn aikana maalin. 

– Siirretyn rangaistuksen aikana tehty maali ei mitätöi tulossa olevaa kahden minuutin jäähyä.

– Kahden minuutin jäähyn aikana tehty alivoimamaali päättää alivoimaisen joukkueen rangaistuksen. 

Katso pääkuvan videolta. mitä Tapparan tuore päävalmentaja Rikard Grönborg ajattelee CHL:n erikoisista sääntömuutoksista.

Grönborg: CHL pidettävä elinvoimaisena

– Nautin kansainvälisistä peleistä. On hyvä kohdata erilaisia pelityylejä, ja nähdä eurooppalaisia faneja ja urheiluareenoita. Se on hyvää vaihtelua pelaajille ja varmasti myös kannattajille, kuvailee Tapparassa komennon tällä kaudella ottanut ruotsalaisvalmentaja Rikard Grönborg.

Grönborgin puheessa toistuu mahdollisuus näkemyksen avartamisesta. Esimerkiksi ruotsalaisten ja sveitsiläisten huippujoukkueiden kohtaamisessa on paikka syventää myös suomalaista kiekko-osaamista.

– CHL on erittäin tärkeässä roolissa, jotta jääkiekko jatkaa kasvamistaan Euroopassa. On hyvin keskeistä pitää sarja elinvoimaisena. 

Tappara on hallitseva Suomen mestari ja CHL-voittaja. Mitä ajatuksia tällainen paineistettu asema herättää?

– Olemme onnekkaita, että meihin kohdistuu isoja odotuksia ja meidät halutaan voittaa, missä tahansa pelaammekaan, Grönborg tiivistää. 

CHL:ään osallistuvat suomalaisjoukkueista Tapparan lisäksi myös Ilves, Lukko ja Pelicans. 

Myllääkö Rikard Grönborg Tapparan pelikirjan? Nämä asiat ovat jo muuttuneet: "On lisätty paljon" 0:25
Myllääkö Rikard Grönborg Tapparan pelikirjan? Kristian Tanus kertoo jo nähdyistä muutoksista

Lue myös:

    Uusimmat