Tappara-pomo mehustelee CHL-vastustajalla: "Pro-joukkue, ammattimiehet ohjaimissa – hieno saada Hakametsään"

Otteluparit selvillä seuraaviin CHL-kohtaamisiin 1:45
Videolla Sami Hyypiän arpomat CHL:n pudotuspeliparit ja -kaavio.

Tappara kohtaa jääkiekon CHL:n pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella sveitsiläisen EV Zugin. Tamperelaisseuran toimitusjohtaja Mikko Leinonen on vesi kielellä tasokkaasta neljännesvälierävastustajasta.

Jukka Rautakorven valmentama Tappara eteni ainoana suomalaisjoukkueena CHL:n pudotuspeleihin sijoituttuaan lohko A:ssa toiseksi 12 pisteellä. Lohkovoiton vei sveitsiläinen EHC Biel 12 pinnalla.

Norjalaisen Dan Tangnesin luotsaama Zug voitti puolestaan B-lohkon 14 pisteellä. Toisen jatkopaikan nappasi tshekkiläinen HC Pilsen, ja viime kauden Suomen mestari HPK jäi lohkossa kolmanneksi ja pudotuspelien ulkopuolelle.

– Heidän lohkonsa oli kova, mutta he kairasivat ja voittivat sen lohkon. Se todistaa, että siellä on ammattimiehet ohjaimissa ja kentällä, Mikko Leinonen kommentoi MTV Urheilulle.

– Tiedämme, että HPK on hyvä joukkue Suomen Liigassa. Sitä kun peilaa, voi todeta, että hyviä pelejä tulee Zugia vastaan.

Leinonen on iloissaan, että Tappara on ennenkin pelannut Zugia vastaan. Kaudella 2015–16 joukkueet tahkosivat CHL:ää samassa alkulohkossa. Tuolloin tamperelaiset voittivat lohkon 10 pisteellä, kun taas Zug jäi nollille.

– Silloin heillä oli myös hyvä joukkue ja nyt he näyttävät olevan jälleen Sveitsin liigan kärkipäässä (neljäntenä). Erittäin laadukas pro-joukkue.

EV Zugin takalinjoilla luutii suomalaispuolustaja Santeri Alatalo, ja hyökkäyksessä tahkoaa muun muassa HIFK:sta tuttu ruotsalainen Erik Thorell.

Myös CHL arvossaan

Leinonen korostaa, että Tappara haluaa menestyä yhtä lailla CHL:ssä kuin SM-liigassa. Tappara johtaa kotoista liigaa, jossa se on voittanut häikäisevästi 12 peliä ja hävinnyt tällä kaudella vain kerran.

– Nyt pitää pystyä voittamaan näitä playoff-pareja. Tietysti Liiga on vielä nuori ja runkosarjaa on noin 50 peliä jäljellä. Siitä ei vielä tiedä, missä mennään, kun kevät koittaa.

– CHL:n playoffsit pitää ottaa tosissaan ja yrittää pärjätä mahdollisimman hyvin.

CHL:n neljännesvälierien ensimmäiset osaottelut pelataan 12.–13. marraskuuta ja toiset pelit viikon päästä tästä. Otteluohjelma vahvistetaan ensi viikolla, mutta lähtökohtaisesti lohkokakkoset pelaavat ensimmäisen osaottelun kotikaukalossaan. Leinosen mukaan myös Tappara on aloittamassa pudotuspelejä kotonaan.

– On hieno saada Zug Hakametsään. Siinä pystytään mittaamaan heidän tasonsa, Leinonen summaa.

C More näyttää Tapparan CHL-ottelut ja kauden ratkaisupelit.

Lue myös:

    Uusimmat