Tapparan harteilla Suomi-kiekon kunnia, illan ottelussa hurjat panokset – nöyryytetäänkö SM-liigaa toista vuotta peräkkäin CHL:ssä?

Rautakorpi: Edustetaan Suomea ylpeänä 5:07
Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi: Edustetaan Suomea ylpeänä.

Kotimainen SM-liiga on taas vaarassa menettää yhden paikan Champions Hockey Leaguessa. Suomalaista jääkiekkokunniaa Euroopassa puolustaa enää Tappara

Tappara on ainoana suomalaisseurana mukana CHL:n neljännesvälierissä. Se lähtee toiseen osaotteluun sveitsiläisisäntä EV Zugia vastaan 3-3-lukemista. Kärpät, HPK ja Pelicans putosivat kilpailusta jo lohkovaiheessa.   

Panoksena tiistain kamppailussa on jatkolipun lisäksi myös yksi Suomen maapaikoista ensi kaudelle. Jos Tappara häviää, SM-liiga menettää yhden neljästä paikastaan ja sen kiintiö putoaa kolmeen. Vielä kaudella 2017-2018 SM-liigalla oli CHL:ssä viisi paikkaa, mutta nyt tuo luku uhkaa pienentyä toisena kautena peräkkäin. 

CHL:n rankingin kärjessä on Ruotsin SHL ja toisena Sveitsin liiga, joten ne ovat kiinni viidessä paikassa myös ensi kaudeksi. SM-liigan edellä on myös Saksan DEL. Lisäksi Tshekin pääsarja uhkaa tulla vielä ohi, mikä pudottaisi kiintiön kolmeen paikkaan. 

Jääkiekon CHL C Morella tällä viikolla:

Tiistai 19.11.
Luulaja – SC Bern klo 18.50 C More Sport 2:lla ja cmore.fi:ssä
Adler Mannheim – Mountfield HK klo 19.50 cmore.fi:ssä
EV Zug – Tappara klo 20.40 C More Sport 1:llä ja cmore.fi:ssä (studio jo klo 20.15)

Keskiviikko 20.11.
Red Bull München – Yunost Minsk klo 20.50 C More Sport 1:llä ja cmore.fi:ssä


Lue myös:

    Uusimmat