Kotimaiselle jääkiekolle huonoja uutisia – heikohko menestys maksoi CHL-paikan

Kooste: Red Bull München eteni CHL-finaaliin 10:23
Red Bull Munchen eteni CHL:n finaaliin.

Jääkiekon kotimainen Liiga menetti yhden paikan ensi kauden CHL:ään. Sveitsi nousi maarankingissä Suomen ohi, joten se saa ensi kaudella viisi paikkaa, kun taas Suomi vain neljä.

Ranking määrittyy pisteiden määrällä per ottelu. Kaikki sveitsiläisjoukkueet etenivät pudotuspeleihin ja heidän pistekeskiarvonsa oli sarjan toiseksi paras. Se yhdistettynä edellisvuoden menestykseen mahdollisti Sveitsin nousun ohi Suomen.

Paras suomalaisjoukkue sarjassa oli Oulun Kärpät, joka eteni puolivälieriin. Finaaliin edenneen Red Bull Munchenin kotimaalla Saksalla on myös mahdollisuus saada lisäpaikka ensi kauden sarjaan. 

Joukkue eteni finaaliin, ja se on nyt edellä Tshekkiä rankingissä. Se kuitenkin tarvitsee loppuottelusta voiton varsinaisella peliajalla, tai muuten Tshekki on Saksan edellä.

Ranking laskee joukkueiden menestystä neljältä CHL-kaudelta, ja tuoreinta menestystä painotetaan eniten. Kuusi perustajaliigaa pysyvät kuitenkin kuuden parhaan joukossa rankingissä, ja muut sarjat tulevat sen jälkeen. 

CHL:n loppuottelu Frölundan ja Red Bull Munchenin välillä pelataan 5. helmikuuta.

Lue myös:

    Uusimmat