Tapparan CHL-menestyksen tiellä kaksi suomalaista huippuluotsia, 400 ottelun NHL-konkari ja kaksi Leijonat-mestaria

Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi kertoo valmistautumisestaan tulevaan kauteen – nostaa esiin mielenkiintoisen vastustajan CHL:stä: Siinä kaupungissa on hurmos päällä jääkiekossa 5:25
Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi kertoo valmistautumisestaan tulevaan kauteen – nostaa esiin mielenkiintoisen vastustajan CHL:stä: "Siinä kaupungissa on hurmos päällä".

Tappara saa vastaansa paljon suomalaisosaamista Champions Hockey Leaguen A-alkulohkossa, kun se kohtaa itävaltalaisen Klagenfurtin, sveitsiläisen EHC Biel-Biennen ja Norjan mestarin Frisk Askerin. 

MAINOS

CHL avaa C Moren kiekkokauden

Kaikki suomalaisjoukkueiden ottelut suorina ja suomeksi osoitteessa www.cmore.fi

Ennakolta ajateltuna Tappara, EBEL-liigan mestari Klagenfurt ja Biel-Bienne ratkaisevat lohkon kaksi jatkopaikkaa. Tappara saa alkulohkolle räjähtävän startin Itävallassa torstaina. 

– Klagenfurtissa on varmasti aikamoinen tunnelma, tietynlainen hurmos päällä. Biel on puolestaan nousukas Sveitsissä. Olemme kuikuilleet heidänkin pelaamistaan, ja vauhtia tulee varmasti riittämään molempia vastaan. Joudumme varmasti koville, Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi kommentoi MTV Urheilulle. 

A-lohko on kova suomalaisluotsien otatus: SM-kultaa urallaan valmentanut Rautakorpi ottaa penkin takana mittaa kahdesta muusta mestariluotsista, Klagenfurtin Petri Matikaisesta ja Bielin Antti Törmäsestä.  

Klagenfurtissa ja Bielissä on muutenkin suomalaisosaamista. Matikaisen luottohyökkääjä Siim Liivik aloittaa nyt toisen kautensa Klagenfurtissa. Törmäsellä on puolestaan käytössään muun muassa Jarno KärkiAnssi Salmela ja Toni Rajala – heistä kaksi viimeistä on maailmanmestareita Leijonista. Bielin miehistöstä löytyy myös yli 400 NHL-ottelun konkarivahti Jonas Hiller.  

CHL-ottelut tällä viikolla C Morella:

Torstai 29.8:
Klo 17.50: HC Pilsen-HPK, C More Sport 1
Klo 20.20: Klagenfurt-Tappara, C More Sport 2

Perjantai 30.8:
Klo 18.50: Pelicans-Trinec, C More Sport 1
Klo 18.50: Kärpät-Grenoble, C More Sport 2

Lauantai 31.8:
Klo 17.50: Zug-HPK, C More Sport 1
Klo 20.35: Biel-Tappara, C More Sport 2

Sunnuntai 1.9:
Klo 18.30: Kärpät-SC Bern, C More Sport 1 ja Sub
Klo 18.50: Pelicans-Lausanne, C More Max

Kaikki suomalaisjoukkueiden ottelut suorina ja suomeksi osoitteessa www.cmore.fi

Frisk Asker lähtee alkulohkoon haastajana. Tapparalla on kokemuksia norjalaisosaamisesta viime kauden CHL:stä, kun se voitti ja hävisi kertaalleen Storhamaria vastaan. 

– Tämä joukkue voitti Storhamarin Norjan finaaleissa, joten edessämme on haaste, Rautakorpi toteaa.  

Norjan mestarin joukkue ei pullistele nimimiehillä, mutta esimerkiksi kanadalainen Alex Lavoie on suomalaisille tuttu hyökkääjää SM-liigasta kaudelta 2017-2018. Norjan maajoukkuepelaajia ryhmässä on paljon. 

– Tulemme kilpailuun altavastaajina, mutta haluamme näyttää, että norjalainen jääkiekko on menossa oikeaan suuntaan, Frisk Askerin päävalmentaja Vidar Wold linjaa. 

Tapparan avausviikko CHL:ssä on kova, sillä se kohtaa Bielin vierasjäällä lauantaina. 

Lue myös:

    Uusimmat