Tappara nälkäisenä Euroopan kiekkokaukaloihin, jatkopelien peikko kummittelee – "Olemme olleet siinä vähän pihalla"

Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi kertoo valmistautumisestaan tulevaan kauteen – nostaa esiin mielenkiintoisen vastustajan CHL:stä: Siinä kaupungissa on hurmos päällä jääkiekossa 5:25
Videolla Jukka Rautakorven mietteitä alkavasta CHL-kaudesta.

Tappara lähtee torstaina käynnistyvään CHL-kauteen suurin odotuksin. Joukkueen päävalmentaja Jukka Rautakorpi toivoo, että joukkue onnistuisi lyömään jatkopeleissä viime kausina kirvesrintoja vaanineen peikon.

MAINOS

CHL avaa C Moren kiekkokauden

Kaikki suomalaisjoukkueiden ottelut suorina ja suomeksi osoitteessa www.cmore.fi 

Tapparan taival CHL:ssä käynnistyy torstaina, kun se kohtaa EBEL-liigan mestarin Klagenfurtin. Itävaltalaisen joukkueen lisäksi jatkopaikasta Tapparan kanssa taistelevat Sveitsin Biel ja norjalainen Frisk Asker.

Tappara on vuosien varrella esiintynyt lohkovaiheessa vahvasti edukseen, mutta jatkopeleissä vire on hyytynyt. Kahdella viime kaudella Tapparan tie on tyssännyt jo ensimmäisellä jatkokierroksella. Kotimaan ja Euroopan kaukaloissa menestystä janoava Tappara pyrkii parantamaan viime kausien CHL-suorituksiaan.

– Yritämme kääntää historialehteä, että pääsisimme parhaimpaan sijoitukseen, mitä aikaisemmin on ollut CHL:ssä. Olemme olleet tosissaan koko ajan, siitä ei ole ollut kysymys, Rautakorpi kertaa aiempia kausia.

Viime kaudella Tapparan kohtaloksi koitui tshekkiläinen Kometa Brnon. Sitä edeltäneellä kaudella JYP eteni yhteismaalien turvin jatkoon avauskierrokselta. CHL:n otteluparit ratkeavat yhteismaaleilla, mikä on jääkiekossa vielä hieman tuntemattomampi tapa ratkaista jatkopelit.

– Pelejä on todella vähän, joten yksittäisten pelien merkitys on tosi kova. Kun tavoitellaan playoff-paikkaa ja siitä eteenpäin menemistä, yhteismaalikuviot tulevat. Se on vähän uusi maailma. Se on ollut meille vähän harha jollain tavalla. Ei pelatakaan voitosta, vaan yhteismaaleista, niin siinä olemme olleet vähän pihalla, Rautakorpi toteaa.

Tappara-luotsi ei halua kuitenkaan mennä vielä asioiden edelle, sillä joukkueella on edessään vielä kuusi kivikovaa kamppailua ennen kuin mahdolliset jatkopelit edes aukeavat.

– Yritetään nyt keskittyä tähän ja näihin peleihin. Torstaina on jälleen uuden kauden alku. Siinä kohtaa menneisyys jää pois mielestä ja sitä kautta myös tulevaisuuden tavoitteetkin, Rautakorpi rauhoittelee.

Lue myös:

    Uusimmat