Ihmeidentekijä Antti Pennasella taas töitä – HPK:n haastavalla CHL-polulla myös Sveitsin liigan tuntematon suomalaiskonkari

Hallitseva Suomen mestari HPK lähtee ensi kertaa mukaan jääkiekon Champions Hockey Leagueen. Haaste on heti kova, kun alkulohkossa vastaan tulee sveitsiläisjätti Zug, Tshekin suurseura HC Pilsen ja tanskalainen Rungsted Seier Capital. 

MAINOS

CHL avaa C Moren kiekkokauden

Kaikki suomalaisjoukkueiden ottelut suorina ja suomeksi osoitteessa www.cmore.fi

HPK:n valmentaja Antti Miettinen pitää alkulohkoa haasteellisena. Hämeenlinnalaisjoukkueella on heti ensimmäisellä viikolla edessään vieraspelireissut Pilsenin ja Zugin kotiluoliin.  

– Se on hyvä, että pääsemme olemaan paljon yhdessä. Joukkueessa on ollut vaihtuvuutta, ja yhteinen aika kesällä oli melko lyhyt. Ensimmäisestä matkasta tulee varmasti hyvä reissu joukkueen hitsautumisen kannalta. Saamme olla yhdessä pitkään ja keskustella. Siihen päälle tulee vielä kovat pelit, Miettinen kommentoi MTV Urheilulle. 

C Moren selostaja Antero Mertaranta kääntää huomion HPK:n mittaviin pelaajamenetyksiin. Mestarijoukkueen tukipilareista lähtivät muun muassa maalivahti Emil Larmi sekä hyökkääjät Otto Paananen ja Teemu Turunen.  

– CHL on HPK:lle valtava työmaa. Katse kiinnittyy Antti Pennaseen, joka on tehnyt hämmästyttävää työtä HPK:n päävalmentajana. Hänellä on käsissään jälleen uusiutunut joukkue, ja kun hän kerran ihmeisiin pystyy, niin katsotaan, miten nyt menee, Mertaranta ennakoi.  

Pilsenissä ja Zugissa riittää tähtinimiä, muun muassa Tshekin maajoukkueen huippuhyökkääjät Milan Gulas ja Jan Kovar.

Zugin riveissä on myös mielenkiintoinen suomalaisnimi: 29-vuotias puolustaja Santeri Alatalo, joka pelasi HPK:ssa vuosikymmenen alussa. Hän aloittaa Zugissa jo seitsemännen kautensa. 

CHL-ottelut tällä viikolla C Morella:

Torstai 29.8:
Klo 17.50: HC Pilsen-HPK, C More Sport 1
Klo 20.20: Klagenfurt-Tappara, C More Sport 2

Perjantai 30.8:
Klo 18.50: Pelicans-Trinec, C More Sport 1
Klo 18.50: Kärpät-Grenoble, C More Sport 2

Lauantai 31.8:
Klo 17.50: Zug-HPK, C More Sport 1
Klo 20.35: Biel-Tappara, C More Sport 2

Sunnuntai 1.9:
Klo 18.30: Kärpät-SC Bern, C More Sport 1 ja Sub
Klo 18.50: Pelicans-Lausanne, C More Max

Kaikki suomalaisjoukkueiden ottelut suorina ja suomeksi osoitteessa www.cmore.fi

Alatalo on pelannut Davosissa ja Zugissa yhteensä 301 NLA:n runkosarjaottelua, mikä oikeuttaa peräti kuudenteen sijaan kovatasoisen sarjan suomalaispelaajien historiatilastossa. Varma yleispuolustaja ei ole pelannut Leijonissa, joten Alatalon komea ura Sveitsissä on jäänyt vähemmälle huomiolle. 

Santeri Alatalon isällä Matti Alatalolla, 60, on takanaan pitkä valmennusura Sveitsistä ja Suomesta. Hän luotsaa edelleen Sveitsin B-liigassa. 

Lue myös:

    Uusimmat