Tappara yrittää katkaista synkän tappioputkensa – A-nuorissa hurjaa jälkeä tehnyt 20-vuotias järkäle debytoi SM-liigassa

SM-liigassa pelataan vuoden 2019 ensimmäinen kierros. Tampereella taistellaan tärkeistä pisteistä pudotuspelipaikkojen kannalta, kun taas Mikkelissä Tappara yrittää katkaista tappioputkensa.

Ilves-Sport

Tampereella kohtaavat sarjassa peräkkäisillä sijoilla olevat joukkueet. Ilves on ennen illan kierrosta viimeisellä pudotuspelipaikalla ja Sport on yhdeksäntenä, vain pisteen Ilvestä edellä.

Ilves ajautui marraskuun edetessä loppua kohden synkkään tappioputkeen, mutta voitti tammikuun kymmenestä pelaamastaan ottelusta kuusi.

Ilves onkin saanut viisikkopelaamistaan hieman takaisin uomiinsa, mutta siinä riittää silti edelleen työstettävää. Erikoistilannepelaaminen oli heikkoa joulukuussa, sillä ylivoima pyöri vain 12,50 prosentin tehokkuudella ja alivoima 79,07 prosentin tehokkuudella.

Ilveksen kokoonpanoon palaa Mike Halmo.

Vaasan Sport on ollut sitkeä ja samalla jopa hämmästyttävä joukkue. Vaasalaisjoukkue on osoittanut yhä uudelleen ja uudelleen venymiskykyään, josta osoituksena on muun muassa viime viikon HPK-ottelu Hämeenlinnassa.

HPK johti ottelua kolmannen erän alkaessa 4-1-lukemin, mutta Sport nousi silti tasoihin. Samalla lailla kävi JYPiäkin vastaan. Sport onkin tullut tutuksi tällä kaudella päätöserien nousuillaan, mutta loputtomiin vastaavanlainen onni ei kanna. Sport tarvitsee puhtaita kolmeen pisteen voittoja.

Sportia on johtanut tällä kaudella 15 osumallaan hyökkääjä Roope Talaja ja 27 pisteellään Olavi Vauhkonen sekä Antti Kalapudas. Puolustajista läpimurtokautta pelaa Tony Sund, joka on 20 pisteellään puolustajien pistepörssin kuudentena SM-liigassa.

Sport saa takaisin kokoonpanoonsa puolustaja Jyri Niemen.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti, joista molemmilla kerroilla Ilves on ollut parempi.

Jukurit-Tappara

Mikkelin Jukurit on saanut junaansa hieman raiteilleen synkän tappioputken jälkeen. Jukurit seilasi pahimmillaan kahdeksan ottelun tappioputkessa, mutta tulee illan otteluun kolmen voiton orastavassa voittoputkessa.

Voittoputkensa aikana Jukurit on saanut viisikkopeliään hieman paremmaksi, mutta etenkin alivoimapelaaminen kaipaa lisää aktiivisuutta. Ylivoimapelaaminen on ollut laadukkaalla tasolla.

Tuleva viikko on Jukureille kovan luokan haaste, sillä Tapparan lisäksi se kohtaa vieraskaukalossa Pelicansin sekä Kärpät. Jukureilla on poissaolo illan ottelussa, kun hyökkääjä Valtteri Hotakainen kärsii yhden ottelun pelikieltoa.

Tappara on ajautunut synkkään tappioputkeen, sillä se tulee illan otteluun hävittyään kuusi perättäistä ottelua.

Tappioputkensa aikana Tappara on päästänyt peräti 24 maalia, kun taas se on itse tehnyt 13 osumaa. Puolustuspelaamisessa sekä maalivahtipelaamisessa onkin ollut selkeästi vaikeuksia.

Tappara saa takaisin kokoonpanoonsa puolustaja Valtteri Kemiläisen, joka on kärsinyt pelikieltonsa.

Tapparan 20-vuotias hyökkääjä Lassi Vanhatalo debytoi SM-liigassa. Kaksimetrinen ja lähes satakiloinen Vanhatalo on pelannut tällä kaudella Tapparan A-nuorissa 33 ottelua, joissa hän on tehnyt 42 pistettä. Tämän lisäksi hän on pelannut LeKissä Mestistä kaksi ottelua, joissa on syntynyt kolme maalia.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti, joista molemmilla kerroilla Tappara on ollut vahvempi.

Lue myös:

    Uusimmat