Tampereella legendan pelinumeron jäädytys, HIFK:lla pahoja poissaolijoita

SM-liigassa pelataan lauantaina kuuden ottelun kierros. Tappara jäädyttää entisen pelaajansa Erkki Lehtosen pelinumeron Tampereella. HIFK:lla on puolestaan sivussa kaksi avainpelaajaa.

TPS-JYP

TPS tulee illan otteluun voitto takataskussaan, kun se kukisti Pelicansin eilen perjantaina 4-2-lukemin.

Turkulaisseura on sarjassa toisena ja sen alkukausi onkin ollut positiivinen. TPS on pelannut tasaisen varmasti, ilman suurimpia notkahduksia.

Turkulaisten laivaa ovat ohjanneet Oula Palve sekä Ilari Filppula. Joukkue onkin ollut ehkä ajoittain liikaakin kaksikon varassa. Pelicansiakin vastaan Filppula ratkaisi ottelun ja Palve teki kolme pistettä.

TPS tekee pienen muutoksen kokoonpanoonsa, kun Henrik Haukeland on torjuntavuorossa.

JYPin alkukausi on ollut murheellinen. Jyväskyläläisjoukkue tulee illan otteluun kolmen ottelun tappioputki niskassaan. Viimeksi se hävisi KooKoolle 3-4-lukemin.

JYPin otteet ovat ailahdelleet otteluiden välillä ja joskus jopa otteluiden sisällä. Hyvää pelillistä jaksoa on usein saattanut seurata heti perään heikko jakso.

JYP onkin sarjassa toiseksi viimeisenä ja se on voittanut vain kaksi ottelua varsinaisella peliajalla. JYPille happea alkukauden otteluissa on antanut vahva erikoistilannepelaaminen, mutta viisikkopelaamisessa on vielä rutkasti työtä.

JYPin Anttoni Honka huilasi KooKoo-ottelun, mutta on TPS:ää vastaan jälleen kokoonpanossa.

Tappara-Sport

Tapparan vaisu ja kankea alkukausi on kääntymässä päälaelleen, sillä tamperelaisseura on kolmen ottelun voittoputkessa ja hätyyttelee jo kuuden sakkia sarjataulukossa.

Tappara otti tärkeän voiton perjantaina, kun se kukisti täpötäydessä Hakametsän jäähallissa paikallisvastustajan Ilveksen 4-2-lukemin.

Tapparaan täksi kaudeksi siirtynyt Antti Erkinjuntti totesi MTV Sportin haastattelussa perjantaina, että kirvesrinnat ovat muuttaneet hieman pelaamistaan ja varsinkin puolustuspelaamistaan.

Tappara pyrkii paineistamaan aktiivisemmin ja se onkin tuottanut tamperelaisille tulosta. Illan ottelu on juhlaottelu, sillä Tappara jäädyttää Erkki Lehtosen pelinumeron 12 jäähallin kattoon.

Lehtonen voitti Tapparan paidassa kuusi Suomen mestaruutta sekä edusti Suomessa pelatessaan vain Tapparaa.

Pääkuvan videolla Tulosruudun kuvaa SM-liigan perjantain kierrokselta.

Sport tulee illan otteluun 5-4-voitto Saipasta taskussaan. Sport johti perjantain ottelua 4-0-lukemin, mutta SaiPa nousi kolmannessa erässä 4-4-tasatilanteeseen. Lopulta Brody Sutter teki ratkaisumaalin voittomaalikilpailussa.

Sportin edelliset neljä ottelua ovat olleet maalijuhlaa. Sport on päästänyt näissä otteluissa peräti 22 maalia ja tehnyt yhdeksän osumaa.

Sportin murheenkryyninä onkin edelleen ollut puolustuspelaaminen ja SaiPaa vastaan korttitalo romahti muutaman takaiskun jälkeen.

Sport tekee useita muutoksia kokoonpanoonsa. Kultakypärä Joel Kiviranta on sivussa, Gustav Willman Borvik nousee ykkösketjuun ja Tommi Tikka putoaa nelosketjuun.

Lukko-HIFK

Lukko tulee otteluun levänneenä, sillä raumalaisjoukkue pelasi edellisen kerran keskiviikkona, kun se voitti kotonaan Sportin 5-1-lukemin.

Lukko on kivunnut vaikean alkukauden jälkeen lähelle kymmenen sakkia. Se on tosin voittanut edellisistä viidestä ottelustaan vain kaksi.

Lukon tehomiehinä ovat häärineet Janne Keränen, joka on tehnyt 14, Arttu Ilomäki, joka on tehtaillut 13 ja Justin Danforth, joka on iskenyt 11 pistettä.

Lukko tekee pienen muutoksen, kun Mark Auk on sivussa ja Simo-Pekka Riikola nousee kokoonpanoon.

HIFK tulee illan otteluun voitto taskussaan, kun se kukisti Ässät perjantaina Porissa. Ässät meni ottelussa johtoon, mutta HIFK teki seuraavat neljä maalia ja voitti 4-1-lukemin.

HIFK:lle voitto oli toinen perättäinen ja näyttäisikin siltä, että helsinkiläisjoukkueen tuloskäyrä on jälleen nousussa pienen heikomman jakson jälkeen.

Illan ottelusta ovat kuitenkin sivussa joukkueen kultakypärä Erik Thorell sekä kapteeni Lennart Petrell.

Näin ollen Petrellin paikan kakkosketjussa ottaa Lauri Kulmala ja nelosketjussa pelaa puolustaja Elias Ulander.

Muut ottelut:

Jukurit-KalPa, kokoonpanot

KooKoo-Ässät, kokoonpanot

Kärpät-SaiPa, kokoonpanot

Lue myös:

    Uusimmat