Tappara voitti taas, nyt ilman Jussi Tapolaa – lopun karvas käänne puhututti kirvesrintoja

Maalikooste: SaiPa - Tappara 5:16
Videolla maalikooste ottelusta SaiPa-Tappara.

Tapparalle ei löydy jääkiekkoliigassa voittajaa Tampereen ulkopuolelta. Kirvesrinnat kävivät torstaina kukistamassa SaiPan Lappeenrannassa maalein 4–3. Tappara hävisi viimeksi paikallisvastustajalleen Ilvekselle joulukuun alussa Tampereen uuden Areenan avausottelussa ja nöyrtyi tappioon edellisen kerran vieraissa Ilvekselle Hakametsän jäähyväispaikallispelissä lokakuussa.

Liigan pörssikärki Anton Levtchi (1+1) ja Waltteri Merelä (0+2) vauhdittivat Tapparan päätöserän alkupuolella johtolukemiin 4–0. Liigan plusmiinustilaston ykkönen Santtu Kinnunen teki kauden kolmannen maalinsa ja ensimmäisen tasakentällisin viimeisteltyään Merelän tarjoilusta ylivoimahyökkäyksessä. Toista kautta Tapparaa edustava lahtelaiskasvatti Kinnunen on tasakentällisin pelatessaan liki 20 maalia plussan puolella (34–15).

Tappara oli matkassa ilman oma-aloitteiseen koronakaranteeniin siirtynyttä valmentajaansa Jussi Tapolaa. Joukkue lähti Lappeenrannasta suoraan Helsinkiin haastaakseen HIFK:n perjantaina.

– Lopussa oli varmaan ulospuhallus, jonkunlainen jämäkkyyden puute. Karvas maku lopusta jäi, myönsi komennot Tapparan penkin takana jakanut apuvalmentaja Tuomas Tuokkola.

SaiPan kirin aloitti kauden ensimmäisellä ja liigauransa toisella maalilla puolustaja Jaakko Haarti vasta 54. minuutilla. Kolme osumaa viimeisen seitsemän minuutin aikana eivät isäntiä pelastaneet.

– Kapina alkoi vasta pelin jo ratkettua. Ryhdyimme taklaamaan, kun peliä oli takana 47 minuuttia. Pelaamiseen pitäisi löytää uskallus, joka vain kehittää, harmitteli SaiPa-luotsi Pekka Virta neljännen peräkkäisen pisteettömän ottelun jälkeen.