Viime kauden KHL-kapteeni siirtyy SM-liigaan – kovan hankinnan vyöllä NHL-kokemusta ja MM-menestystä

Jääkiekon KHL:ssä vielä viime kaudella pelannut ja Amur Habarovskin kapteenina toiminut Michal Jordan siirtyy Pelicansiin. Tshekkipuolustaja on solminut lahtelaisseuran kanssa kaksivuotisen sopimuksen.

32-vuotias Jordan on Pelicansilta kovan kaliiberin hankinta ja ensimmäinen SM-liigaan siirtyvä pelaaja, joka on pelannut vielä viime kaudella venäläisvetoisessa KHL:ssä. Jordan aloitti viime kauden vuodesta 2017 lähtien edustamassaan Amur Habarovskissa, jonka kapteeniksi hänet oli viime sesongiksi ylennetty.

22 KHL-ottelua viime kaudella pelannut Jordan siirtyi kesken sesongin Sveitsin pääsarjaseura Rapperswil-Jona Lakersiin. Amur Habarovskin toimitusjohtaja Roman Kramar kertoi venäläissivusto Championatille, että Jordanin KHL-sopimus purettiin pelaajan toiveesta.

– Hänen vaimonsa ei voi lentää Habarovskiin lapsiensa kanssa terveyssyistä. Tänä vaikeana hetkenä Michal päätti mennä perheen luokse, Kramar sanoi marraskuussa.

Jordan pelasi tänä vuonna edellisen kauden tavoin Kari Jalosen valmentamassa Tshekin maajoukkueessa MM-kisoissa. Hän toimi viime kuussa pelatussa MM-turnauksessa Tshekin varakapteenina. Jordan sai pelata maajoukkueessa siksi, että oli tehnyt voimassa olleen KHL-sopimuksensa ennen kuin Venäjä aloitti hyökkäyssodan Ukrainassa.

Pelaajan aiempaa KHL-vyyhtiä ruotii myös Pelicans.

– Sodan alkamista seuranneet sopimuksen purkamisneuvottelut eivät olleet helppoja, eivätkä ne ennen kaikkea olleet pelaajan omissa käsissä. Suurin ongelma oli seuran ja koko KHL:n asettamat korkeat sopimussanktiot sekä pelaajan epäselvä asema kansainvälisen jääkiekkolainsäädännön piirissä. Perhesyiden vuoksi asia kuitenkin ratkesi ja Jordan sai mahdollisuuden sopimuksen purkamiseen, Pelicans kertoo tiedotteessaan.

Pelicansin urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanen valottaa seuran seuranneen Jordania "jo useamman kauden ajan".

– Arvostamme häntä niin pelaajana kuin ihmisenä. Hän teki viime kaudella vaikeassa tilanteessa moraalisesti oikean päätöksen taloudellisista menetyksistä huolimatta. Sekä Michalin itsensä että päijäthämäläisen jääkiekkoyhteisön iloksi hän jatkaa uraansa Pelicans-paidassa, Laukkanen kommentoi.

"Toivon ja uskon, että voin olla osa jotain suurta"

Jordanilla on maajoukkueesta viime vuonna Tampereella voitettu MM-pronssi. Hän on pelannut kaikkiaan kuusissa miesten MM-kisoissa, yksissä olympialaisissa ja yhdessä World Cupissa.

Jordan on tahkonnut urallaan myös 79 NHL-ottelua. Hän pelasi KHL:ssä vuodesta 2016 viime vuoteen saakka: ensimmäisen KHL-kautensa Ak Bars Kazanissa ja sen jälkeen Amurissa.

Pyrin tuomaan kokemuksellani esimerkkiä niin jäälle kuin sen ulkopuolelle. Kaukalossa olen parhaimmillani maalien edustoilla. Olen vahva puolustuspelaaja, mutta paikan tullen pystyn tekemään myös pisteitä. Toivon ja uskon, että voin olla osa jotain suurta Pelicansin kanssa, sanoo elokuun alussa Lahteen saapuva Jordan.

Päättyneellä kaudella SM-hopealle yltäneen Pelicansin päävalmentajan Tommi Niemelän mukaan Jordan tuo runsaasti johtajuutta sekä puolustukseen että pukukoppiin.

– Häneltä löytyy poikkeuksellisesta puolustuspelin sekä alivoimapelaamisen erikoisosaamista. Kyseessä on henkilö, joka on pelannut pitkään niin Pohjois-Amerikassa kuin idässä, ja toiminut kapteenina joukkueissaan. Päättyneissä MM-kisoissa hän toimi Tshekin varakapteenina. Loistava persoona ja asennepuolen jätkä. Kaikki jää aina kentälle. Hän on varmasti loistava esimerkki meidän nuorille jätkille siitä, mitä kansainväliselle huipulle pääseminen vaatii, Niemelä ruotii.

Lue myös:

    Uusimmat