Leijonista tuttu puolustaja palaa SM-liigaan – seura vahvisti kuuden pelaajan sopimukset

Kouvolan KooKoo on solminut 1+1-vuotisen sopimuksen Leijonista tutun puolustajan Petteri Nikkilän kanssa. Seura julkisti maanantaina lisäksi viiden uuden pelaajan sopimukset.

HPK:ssä keväällä 2019 Suomen mestaruuden voittanut Nikkilä siirtyy Kouvolaan SHL:n Linköpingistä. Hän pelasi ruotsalaisjoukkueella päättyneellä kaudella 45 ottelussa, joissa keräsi 12 syöttöpistettä. 

Ennen Ruotsiin siirtymistään Nikkilä pelasi SM-liigaa HPK:ssa seitsemällä kaudella. Viimeisellä kaudellaan puolustaja nousi myös maajoukkueeseen, jossa pelasi kauden aikana viidessä ottelussa.

– Nikkilä on maajoukkuetason puolustaja, joka on kiekollisessa pelissä Liigan kärkeä. Tulee kantamaan suurta vastuuta ja on valmis pelaamaan isot minuutit KooKoon logoa kantaen, KooKoon urheilutoimenjohtaja Jarno Kultanen sanoo tiedotteessa.

KooKoo kiinnitti ensi kauden joukkueeseensa kaksi muutakin SM-liigassa meritoitunutta pelaajaa. Miska Siikonen siirtyy Kouvolaan ruotsalaisesta HV-71:stä ja Joose Antonen Ilveksestä.

1+1 vuoden sopimuksen tehnyt Siikonen on KooKoon oma kasvatti, joka löi itsensä läpi SM-liigassa Pelicansissa. Hän siirtyi Ruotsiin kesken kuluvan kauden JYPistä.

– Upeaa, että saadaan Lumon Areenalle paluumuuttaja, joka on jo 24-vuotiaana kiistatta yksi lahjakkaimmista KooKoo-lähtöisistä jääkiekkoilijoista. Hän on tavoitteellinen kilpailija, joka on noussut kansainvälisen tason pelaajaksi, Kultanen sanoo.

Ilves-kasvatti Antonen puolestaan paukutti kuluvalla kaudella Ilveksessä kymmenen maalia 41 ottelussa. Kymmenen maalin ylitys oli Antoselle kolmas peräkkäinen. Antosen sopimus on vuoden mittainen.

– Hän on isokokoinen ja taitava laitahyökkääjä, jolla on Liiga-tasolle eliittitason taidot. Antosella on vain viimeinen läpimurto tekemättä ja ensi kaudella KooKoon paidassa siihen avautuu erinomainen mahdollisuus.

KooKoon maalilla nähdään ensi kaudella 19-vuotias tshekkivahti Nick Malik, joka torjui vuodenvaihteen alle 20-vuotiaiden MM-kilpailuissa maansa ykkösvahtina. Muut uudet sopimuspelaajat ovat Kärpistä tuleva 20-vuotias puolustaja Kalle Loponen ja Hermeksestä siirtyvä 23-vuotias hyökkääjä Eetu Paasovaara.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja