Tappara pamautti pelaajahankintoja: MM-kisapuolustaja ja entinen kapteeni siirtyvät Tampereelle

Kaksissa edellisissä jääkiekon MM-kisoissa pelannut isokokoinen tshekkipuolustaja Michal Moravcik siirtyy Tapparaan. Kokenut Jukka Peltola tekee puolestaan paluun kirvesrintoihin.

– Uskon, että Suomen liigassa peli on nopeampaa kuin Tshekissä. Uskon, että Tappara auttaa kehittämään taitojani ja peliäni, Moravcik, 25, sanoi Tapparan tiedotustilaisuudessa julkaistussa videohaastattelussa.

Moravcik on pelannut viimeisimmäksi tshekkiläisessä HC Litvinovissa. Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola kuvaili 194-senttistä Moravcikia hyvin liikkuvaksi, ulottuvaksi ja nöyräksi pelaajaksi.

– Hän on huippuyksilö ominaisuuksiltaan. Hänen pelinsä pitää saada vielä viisaaksi, järkeväksi ja oikeanlaiseksi ja voi olla, että se vie aikaa, Tapola arvioi.

Tapparaan siirtyy myös Sparta Prahaa edustanut Moravcikin maanmies, Jiri Smejkal, 23. 192-senttinen hyökkääjä nakutti kuluneella kaudella Tshekin pääsarjassa 47 ottelussa tehopisteet 13+18=31.

Tapola luonnehti Smejkalin tuovan maalinedustoille myös kamppailu- ja vääntövoimaa.

Jukka Peltola, 32, palaa puolestaan Tampereelle pelattuaan kahtena edelliskautena KHL-seura Sibir Novosibirskissä. Leijonia olympialaisissakin edustanut Peltola tahkosi takavuosina pitkään Tapparassa ja toimi myös seuran kapteenina. 184-senttinen hyökkääjäkonkari on voittanut kirvespaidassa kaksi Suomen mestaruutta.

– Kaksi vuotta sitten sinne (Sibiriin) lähti Jukka Peltola, joka oli tosi innokas näkemään jotain uutta. Minulla oli pitkä matka täällä takana, mutta arvostan kotia ja Tapparaa todella paljon. On tosi kiva palata, Peltola sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat