Lukko hankki kaksi järkälemäistä puolustajaa – tshekkiläispakki pyrkii Raumalta NHL:ään: "Tässä on paljon hyviä elementtejä ilmassa"

Liigassa pelaava Rauman Lukko vahvisti puolustustaan Robin Pressillä ja David Nemecekillä. Molempien sopimukset ovat mallia 1+1. Tshekkiläinen Nemecek haluaa kehittyä Lukossa NHL-pelaajaksi.

Nemecek saapuu Lukkoon maansa pääsarjasta BK Mlada Boleslavista. 23-vuotiaalla puolustajalla riittää myös kokoa, sillä hänellä on mittaa 194 senttimetriä.

– David on hyvin liikkuva puolustaja. Iso, vahva ja sporttinen. Erittäin kovakuntoinen urheilija. Enemmän kuitenkin puolustava puolustaja, Lukon urheilutoimenjohtaja Kalle Sahlstedt kertoi tiedotteessa.

Puolustaja haluaa harjoitella koko kesän Suomessa, vaikka ulkomaalaispelaajat saapuvat tavallisesti joukkueiden mukaan vasta loppukesästä.

– Pelaaja todella kovasti halusi tulla meille ja uskoo, että pystyy Lukossa kehittymään. Lisäksi mies saapuu Raumalle jo maanantaina ja haluaa harjoitella joukkueen mukana koko kesän. Se on loistava lähtökohta ja tässä on paljon hyviä elementtejä ilmassa, Sahlstedt kertoo.

– Davidilla on vahva usko ja tavoite, että näiden kahden vuoden jälkeen hän pelaa NHL:ssa. 

Suomi ei ole uusi tuttavuus, sillä Nemecek edusti kaudella 2014-2015 Turun Palloseuran A-nuoria ja pelasi neljä ottelua Liigassa. Puolustaja haluaa panostaa saamaansa mahdollisuuteensa isosti.

– Olen iso puolustaja, joka osaa liikkua hyvin enkä pelkää käyttää kokoani hyväksi. Teen mitä tahansa tarvitsee, jotta joukkue voittaa mahdollisimman paljon pelejä. Haluan aloittaa kesäharjoittelun joukkueen kanssa, oppia tuntemaan kaupungin, valmennustiimin ja joukkuekaverit jotta kauden alkaessa voin keskittyä vain jääkiekon pelaamiseen, Nemecek tuumi.

"Kokoa ja näköä"

24-vuotias Press siirtyy Raumalle SHL-joukkue Färjestad BK:sta. 192 senttimetriä pitkä ja 92 kiloa painava ruotsalaispuolustaja teki 40 ottelussa tehot 2+8. SHL-runkosarjaotteluita on vyöllä 102.

– Press on taitava, isokokoinen rightin puolen pakki. Hän on taistellut Färjestadissa peliajasta ja uskon, että hänellä on kova nälkä päästä murtautumaan joukkueensa pakiston kärkeen, Sahlsted kommentoi.

– Pressissä on kokoa ja näköä ja kiekollisesti taitavana pelaajana hänelle voidaan antaa myös ylivoimavastuuta. 

Press saapuu Lukkoon juuri vastuun perässä. Hän on kuullut taustatietoja entiseltä joukkuekaveriltaan, suomalaiselta Jesse Virtaselta.

– Haluan olla mukana rakentamassa hyökkäyksiä ja lähteä ennakkoluulottomasti tukemaan niissä. Minulla on myös hyvä laukaus, joten hyökkäyspään aloituksissa ja ylivoimalla siitä on varmasti hyötyä.

– Haluan pelata parasta mahdollista jääkiekkoa parhaalla tasolla, ja katsoa minne mahdollisuuteni riittävät. Olen kuullut, että Rauman Lukko on loistava seura itsensä kehittämiseen.

Lue myös:

    Uusimmat