NHL:ään hamuava tshekkihyökkääjä siirtyy SM-liigaan – heitti sarjasta kovan väitteen

22-vuotias tshekkihyökkääjä Simon Stransky siirtyy jääkiekon SM-liigassa pelaavan Mikkelin Jukurien vahvuuteen.

Stransky on solminut Jukurien kanssa kaksivuotisen, kevääseen 2022 ulottuvan sopimuksen. 

Viime kaudella Stransky pelasi kolmatta sesonkiaan Tshekin pääsarjassa kasvattajaseurassaan HC Vitkovicessa ja lainapelaajana HC Kometa Brnossa. Hän nakutti 49 peliin tehopisteet 11+8=19.

Kolme kautta pohjoisamerikkalaisessa WHL-juniorisarjassakin urallaan pelannutta ja Tshekin A-maajoukkueessakin kaksi ottelua tahkonnutta Stranskya on kaavailtu Jukureissa urheilujohtaja Jukka Holtarin mukaan isoon rooliin. Stransky pystyy pelaamaan sekä keskushyökkääjänä että laiturina.

– Stransky vastaa modernin jääkiekon vaateisiin eli taitoa vauhdissa kyllä löytyy. Hän on laadukas pelaaja kärkiketjuihimme ja hänessä on erittäin runsaasti vielä kehityspotentiaalia, Holtari sanoi Jukurien tiedotteessa.

Stransky lupaa tuoda Jukureihin kiekonkäsittelytaitoja ja maaleja. Hän esitti SM-liigasta myös varsin kovan väitteen.

– Liiga on yksi Euroopan parhaista sarjoista, kenties jopa paras, ja tiedän, että täällä osataan ja halutaan viedä nuoria pelaajia eteenpäin. Jukka Holtari kävi luonani Tshekissä ja kertoi, miten Jukureissa toimitaan. Vakuutuin siitä ja valitsin Jukurit. Ei asiaa tarvinnut kovin pitkään miettiä, Stransky sanoi.

Yleisesti on ajateltu, että SM-liiga on menettänyt Euroopassa asemiaan ja jäänyt Ruotsin ja Sveitsin pääsarjoista jälkeen. Jukureista ja SM-liigasta myönteisiä tietoja Stranskylle olivat kuitenkin välittäneet myös maassa pelaavat maanmiehet, muun muassa Jukureissa jo viime kaudella kiekkoillut puolustaja Jakub Galvas.

Stransky lyökin seuraaviksi sesongeiksi kovia tavoitteita pöytään.

– Haluan olla joka vuosi parempi pelaaja. Tavoite on, että kahden vuoden kuluttua olen valmis lähtemään suoraan NHL:ään, Stransky sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat