Mainos

Tappajakoiran omistajalle ei syytettä

Tampereen käräjäoikeus on hylännyt ulkoiluttajansa tappaneen koiran omistajaa vastaan nostetun syytteen. Omistajaa syytettiin vaaran aiheuttamisesta.

Bullmastiff-rotuinen uroskoira hyökkäsi kesällä Tampereella sitä ulkoiluttaneen naisen kimppuun ja raateli hänet kuoliaaksi. Surmansa saanut nainen oli koiran omistajan avopuoliso. Koiralla oli nahkainen kuonokoppa, mutta se ei pysynyt paikallaan. Koira oli tiedetty vaaralliseksi. Muutama päivä aikaisemmin se oli purrut pahasti nelivuotiasta lasta. Hyökkäys tapahtui ulkoilutiellä, kun vastaan tuli toinen koira emäntänsä kanssa.

Syyttäjän mukaan vastaaja aiheutti vaaraa antamalla avopuolisonsa ulkoiluttaa koiraa yleisellä ulkoilutiellä. Kohtaamistilanteessa toisen koiran emäntä joutui vaaraan.

Käräjäoikeus totesi päätöksessään, että lainsäädännössä ei ole määrätty, milloin koira tulisi lopettaa. Rikoslain mukaan vaaran aiheuttamisesta tuomitaan, jos aiheuttaa törkeällä huolimattomuudella toiselle vakavan hengen tai terveyden vaaran.

Käräjäoikeuden mukaan omistajan menettelyä ei kokonaisuutena arvioiden ole pidettävä törkeän huolimattomana, joten vaaran aiheuttamisen tunnusmerkistö ei toteudu. Oikeus otti huomioon mm. sen, että omistaja oli hankkinut koiralle kuonokopan.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.