Tapahtumajärjestäjät tasapainoilevat lukuisten määräysten, rajoitusten ja suositusten kanssa – "Ei tässä pelkästään yleisötapahtumien tekemistä pitäisi sormella osoittaa"

Nousujohteiset koronatartuntaluvut huolettavat Suomessa 2:16
Katso myös video: Näin Turun urheilutapahtumien järjestäjät kommentoivat koronarajoituksia.

Nousujohteiset koronatartuntaluvut aiheuttavat jälleen suurta huolta Suomessa. Tästä syystä esimerkiksi suurten yleisötapahtumien vaikutusta epidemiatilanteen kehittymiseen seurataan nyt tarkasti. Moni yleisötapahtumien järjestäjä tasapainoileekin nyt määräysten ja suositusten kanssa.

Tapahtumajärjestäjät ehtivät jo hetkellisesti huokaista helpotuksesta, kun yleisötapahtumien koronarajoituksia lievennettiin elokuun alussa. Kauan iloa ei kuitenkaan riittänyt, kun sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Kirsi Varhila kehotti jo torstaina ihmisiä pohtimaan osallistumisen välttämättömyyttä suuriin yleisötapahtumiin.

– Kun tästä toisesta aallosta on nyt puhuttu, niin kommentti oli aika odotettukin. Olemme osanneet varautua ja valmistautua tähän, kertoo jalkapallon veikkausliigaseura FC TPS Turku Oy:n toimitusjohtaja Janne Kytölä.

– Jos ollaan ihan rehellisiä, niin eihän tämä keskustelun kiihtyminen välttämättä toivottua ole, eikä se hyvää tee. Minusta asioista pitää myöskin uskaltaa keskustella ja siinä mielessä on ihan oikein, että vähän muistutetaan. Sitä me tulemme myös itsekin tekemään, jatkaa Paavo Nurmi Gamesia järjestävän PN Turku Oy:n toimitusjohtaja Jari Salonen.

Uusia rajoituksia tulossa yleisötapahtumiin?

Koronatartunnat ovat olleet jälleen kasvussa niin Suomessa kuin muuallakin Euroopassa. Tämä saattaakin johtaa jälleen uusiin rajoituksiin suurten yleisötapahtumien kohdalla. 

– En kohdistaisi katsetta ja murhetta niin voimakkaasti nimenomaan yleisötapahtumiin, vaan myöskin siihen, että miten niitä tehdään, kuka niitä tekee ja millaiset ne ohjeistukset ovat, jotka tapahtumille annetaan. Ovatko ne täsmälliset, voidaanko niiden perusteella tehdä myöskin johtopäätöksiä ja suojautua oikein, havainnoi PN Turku Oy:n toimitusjohtaja Salonen.

– Ei tässä pelkästään yleisötapahtumien tekemistä pitäisi sormella osoittaa, jatkaa Salonen.

Yleisötapahtumat tarkastelussa

Varmaa on, että yleisötapahtumien vaikutusta epidemiatilanteen kehittymiseen seurataan nyt äärimmäisen tarkasti. Tästä syystä turvallisen yleisötapahtuman järjestäminen korostuukin nyt entisestään.

– Olemme varautuneet jokaiseen peliin. Katsomme kaikki viranomaisten ohjeet, ja niiden mukaan täällä jokaisessa ottelussa mennään, kertaa FC TPS Turku Oy:n toimitusjohtaja Kytölä otteluihin valmistautumista.

Paavo Nurmi Gamesia järjestävän PN Turku Oy:n toimitusjohtaja Salonen tiivistäisi entisestään eri viranomaistahojen ja tapahtumajärjestäjien välistä yhteistyötä.

– Käyttäisin laajemminkin viranomaisnäkökulmasta tapahtumia ja tapahtumajärjestäjiä valistuksen ja viestin levittäjänä. Siinä me olemme aika hyviä, päättää Salonen.

Lue myös:

    Uusimmat