Turvavälit ja maskit unohtuivat mestaruutta juhlineelta jääkiekkokansalta Raumalla – alueen sote-johtajalta vakava muistutus: "Meillä ei ole varaa siihen"

1:11
Tältä näytti jääkiekkokansan juhlinta Raumalla eilen.

Raumalla juhlittiin eilen jääkiekon Suomen mestaruutta. Rauman sote-johtaja Satu Helin on ilahtunut Rauman Lukon voitosta, mutta muistuttaa juhlijoita maltillisuudesta koronatilanteen keskellä.

Juhlissa ei sen kummemmin nähty maskeja kuin turvavälejäkään. Helin kertoo nähneensä sosiaalisessa mediassa kuvia juhlinnasta ja muistuttaa, etteivät koronaepidemian vuoksi asetetut rajoitukset ole poistuneet vielä.

– Tartuntatautilain mukaan tulisi edelleen huolehtia asianmukaisista turvatoimista. Myös vahva maskisuositus on edelleen voimassa, kun ollaan perhepiirin ulkopuolella. Julkista kokoontumista koskee edelleenkin aluehallintoviraston määräykset.

– Olemme koko ajan perus- ja kiihtymisvaiheen rajalla. Jos tällaisia juhlia ruvetaan järjestämään ja kutsumaan joukkoja koolle, niin meillehän tulee väkeä myös leviämisvaiheen alueilta. 

"Telakan tapaukset ovat tuoreessa muistissa"

Helin huomauttaa, ettei terveydenhuollon kuormituksella tarkoiteta ainoastaan tehohoitoa.

– Oma terveydenhuollon kantokyky on rajallinen myös täällä perusterveyden huollon puolella. Meillä on koko talvi tehty jäljitystyötä ja Rauman telakan tapaukset ovat tuoreessa muistissa. Meillä ei ole varaa siihen että tartuntoja tulee enemmän. Kyllä nyt pitää malttaa mielensä.

– Riemu on paikallaan, mutta vähän rajatummin sitä riemua pitää hoitaa ja yrittää pitää väliä muihin ihmisiin. Toki itsekin olen kovasti riemuinnut ja iloinnut, mutta toivoisin että kaiken riemun keskellä nämä rajoitukset edelleen muistettaisiin. Korona-aika ei ole ohi.

Järjestäjille lähtee noottia terveysviranomaisilta

Helinin mukaan noottia juhlien ja kiertueen järjestäjille ollaan laatimassa.

–  Eiliseen liittyen laitamme viestiä. Ja pikaisesti tuossa silmäilin, että tänään on myös Rauman Lukolla jonkinlainen kiertuekin. Vähintään kysymykset meiltä nyt lähtee, että miten he aikovat huolehtia voimassa olevista hygieniaohjeista.

– Ei tämä voi olla näin, että ei jollakin tavalla reagoitaisi. Kyllä nämä juhlat täyttävät yleisötilaisuuden kriteereitä. Kovin haasteellista tämä on terveysviranomaisten näkökulmasta katsottuna. 

Helin kertoo selvittävänsä asiaa yhdessä muiden terveysvaaramaisten kanssa ja olettamus on että juhlaväkeä nähdään runsain mitoin jälleen tänään.

– Tämän illan tilannetta en vielä tarkkaan tiedä. Mutta kun huomenna on monella vapaapäivä ja kelit ovat loistavat, niin kyllä se pitäisi muistaa ettei ulkotiloissakaan oltaisi ihan vieri vieressä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja