Tapahtuiko oikeusmurha? Mestarien liigan ulkopuolelle karulla tavalla jätetty seura ei niele kohtaloaan – vaatii Uefalta oikeutta

Hollantilaisseura AZ Alkmaar on kirjoittanut Euroopan jalkapalloliitolle kirjeen, jossa se toivoo Uefan pyörtävän maan jalkapalloliiton päätöksen palkita Ajax Hollannin ainoalla automaattisella Mestarien liigan lohkovaiheen paikalla ensi kaudelle.

Kun Hollannin jalkapalloliitto peruutti maaliskuussa koronaviruspandemian vuoksi keskeytyneen kauden, Ajax piti sarjataulukon kärkisijaa hallussaan ennen Alkmaaria maalieron turvin.

Tämän jälkeen maan jalkapalloliitto myönsi Ajaxille Mestarien liigaan oikeuttavan paikan, joka tavallisesti jaetaan Hollannin mestarille. Alkmaar joutuisi puolestaan tavoittelemaan omaa paikkaansa karsintakierrosten kautta. 

Hollanti on yksi harvoja Euroopan maita, jotka peruuttivat koko loppukauden sen jälkeen, kun koronaviruspandemia oli sulkenut maan. Mestaria ei lopulta julistettu eikä joukkueita pudotettu sarjasta.

AZ Alkmaar näkee nyt, että heidät olisi tullut palkita pääsarjan parhaana joukkueena, sillä se oli voittanut keskinäisissä kohtaamisissa Ajaxin sekä koti- että vierasottelussa.

– Maaliero ei ole puolueeton mittari, seura kirjoitti medialähteiden mukaan kirjeessään Uefalle.

Hollannin jalkapalloliitto on ilmoittanut, ettei se ole suunnitellut päätöksensä pyörtämistä.

– Uefa on ilmoittanut asiasta Hollannin jalkapalloliitolle ja osoittanut Alkmaarin tapauksen meille. Me olemme ilmoittaneet Alkmaarille, ettei mikään ole muuttunut. Päätimme eurokentille oikeuttavat paikat kolmen kriteerin perusteella: läpinäkyvyys, objektiivisuus ja urheiluhenki. Pidämme sarjataulukon ennallaan, Ajax on numero yksi, Hollannin liiton tiedottaja Jaap Paulsen kertoi maanantaina. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja