Mestarien liigan välierään valmistautuva Ajax sai merkittävän avun Hollannin jalkapalloliitolta – kokonainen pääsarjan ottelukierros siirretään

Hollannin jalkapallojohto on peruuttanut maan päänsarjan kierroksen, joka oli määrä pelata vain kaksi päivää ennen Ajaxin ja Tottenhamin välistä Mestarien liigan välierien avausosaa huhtikuun 28. päivä.

Hollannin jalkapalloliitto kertoi, että päätöksen syy oli antaa Ajaxille "ainakin kaksi täyttä lepopäivää otteluiden välissä".

Ottelun siirtäminen ei koske pelkästään Ajaxia, vaan kaikkia kierroksen otteluita. Näin pyritään välttämään kahden joukkueen yksittäinen kohtaaminen muun otteluohjelman jälkeen, joka voisi vaarantaa kilpailua.

– Koko Hollannin jalkapallo, ei vain Ajax, hyötyy tästä päätöksestä, tiedotteessa sanottiin.

Liiton mukaan muutos tarvittiin, koska Ajax pelasi Mestarien liigan välierissä, Hollanin cupin loppuottelussa ja taistelee Eredivisienin voitosta. Liiton mukaan alkuperäinen otteluohjelma oli ongelmallinen pelaajien hyvinvoinnin ja Tottenhamille syntyvän edun vuoksi.

Hollannin jalkapalloliitto oli ennen kauden alkua pidättänyt oikeudet otteluohjelman muutoksiin, jos joku seuroista etenisi näin pitkälle Mestarien liigassa.

Siirretty ottelukierros pelataan keskiviikkona 15.5. viranomaisten ja poliisin hyväksyttyä päivämäärän muutoksen.

Lue myös:

    Uusimmat