Tanya on maailman isojalkaisin nainen – ennätyksellä on kuitenkin nurja puoli: "En ole kiinnostunut jalkafetissimaailmasta"

Tanya on maailman isojalkaisin nainen – kengännumero on hurja 51 3:34
Videolla Tanya muokkaa kenkiä ennätyssuuriin jalkoihinsa sopiviksi ja näyttää miltä mittatilaustyönä valmistetut juhlakengät näyttävät.

Tanyan on mahdotonta löytää itselleen sopivan kokoisia kenkiä, koska hänen kengännumeronsa on hurja 51.

Texasista Yhdysvalloista kotoisin oleva Tanya Herbert, 39, on virallisesti maailman isojalkaisin nainen. Guinnessin ennätystenkirja on kirjannut hänen oikean jalkansa pituudeksi 33,06 senttimetriä ja vasemman jalan pituudeksi 32,5 senttimetriä. Useat mediat, kuten Daily Mail, ovat uutisoineet Tanyasta.

Tanya kertoo etsineensä apua hänen jalkaansa istuvien kenkien etsintään muilta isojalkaisilta naisilta sosiaalisesta mediasta. Sosiaalisen median nurja puoli on kutenkin näyttäytynyt Tanyalle karulla tavalla. Hänen ennätyksiä rikkoneet jalkansa ovat kiinnostaneet myös ihmisiä, joilla on jalkafetissi, eivätkä kaikkien ihmisten viestit ole olleet Tanyasta mukavaa luettavaa.

Jalkakuvien jakelu ei kiinnosta

Tanya kertoo, että hänen on ollut vuosien aikana vaikea löytää sopivan kokoisia kenkiä. Yleensä hän on käyttänyt miesten kenkiä.

– Olen ostanut suurimpia kenkiä, mitä olen vain löytänyt ja muokannut niitä itse jälkikäteen esimerkiksi pidentämällä tai lestiä leventämällä, jotta ne sopisivat omiin jalkoihini, Tanya kertoo.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen tästä

Hän on etsinyt sosiaalisessa mediassa muilta vinkkejä omien kenkien tekoon ja selvittänyt mistä kannattaa tilata isojalkaisille sopivia mittatilaustyönä valmistettavia kenkiä. Useat miehet ovat kuitenkin sanoneet olevansa valmiita maksamaan Tanyalle jalkakuvista.

– En koskaan liittynyt sosiaaliseen mediaan ollakseni mikään objekti. En ole kiinnostunut jalkafetissimaailmasta, Tanya torppaa.

Tanya arvioi, että tällä hetkellä fetissisisältöjä kinuavien miesten lukumäärä on suhteellisen pieni. Hänen sosiaalisen median julkaisujensa alta löytyy kuitenkin lähes poikkeuksetta aina ainakin yksi jalkoihin keskittyvä kommentti.

– Ehkä viitisen prosenttia miehistä, jotka seuraavat minua ovat niitä, jotka lähettävät outoja yksityisviestejä ja pyytävät jaloistani kuvia vastineeksi rahasta, Tanya arvioi.

Ei ole kiusattu kokonsa takia

Tanya on hyvin pitkä, yli 205 senttimetriä. Maailman pisin nainen, turkkilainen Rumeysa Gelgi on noin 215 senttimetriä pitkä.

Tanya kertoo, että oli jo lapsena muita ikätovereitaan pidempi. Hänen jalkansa kasvoivat nykyiseen ennätysmittaan jo lukioiässä. Hän tulee pitkien ihmisten suvusta ja hänen molemmat vanhempansa ovat yli 190-senttimetrisiä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen tästä

– Tiesin aina, että minusta tulisi pitkä. Vanhempani tukivat minua aina, joten kasvaessani en oikeastaan ajatellut sen olevan mitenkään huono asia, hän toteaa.

Tanyaa ei kiusattu koulussa pituutensa tai jalkojensa koon takia ja hän kertoo, että hänellä oli paljon ystäviä.

– Vanhemmiten ostin vain suurempia kenkiä, mitä saatoin löytää ja muokkasin niitä pidemmiksi ja leveämmiksi, jotta ne mahtuivat mukavasti jalkoihini, Tanya kertoo.

Sopivien ja istuvien kenkien löytäminen onkin hänestä vaikeinta.

– Naisten kenkiä minun on pakko muokata jalkoihini sopivaksi. Miesten kenkiä muokkaan naisellisemman näköisiksi, hän kertoo.

Ennätysmitoissa olevat jalat

Tanya ei ollut ennen tätä vuotta ajatellut, että hänen jalkansa voisivat olla ennätysmitoissa. Vasta, kun hän liittyi TikTokiin ja jakoi sinne viraaliksi hitiksi nousseen videon, alkoivat monet seuraajat suositella ottamaan yhteyttä Guinnessin ennätystenkirjaan.

Ennätyksen mitanneet viranomaiset kävivät mittaamassa Tanyan jalat jo huhtikuussa 2022, mutta virallinen ennätys astui voimaan vasta lokakuun 2022 lopussa.

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä

Tanya toivoo, että hänen ennätyksensä rohkaisisi kenkienvalmistajia valmistamaan monipuolisemmin eri malleja isojalkaisillekin asiakkaille, erityisesti myös naisille.

– Miestenkoossa löydän kyllä sopivia kenkiä, mutta naisten malleja on mahdoton löytää tai ne ovat äärettömän kalliita, hän kertoo.

Tanya tilasi ulkomailta hänen jalkojensa kipsivaloksen pohjalta suunnitellut juhlakengät. Niiden valmistus ja toimitus kesti useita kuukausia ja hintaa kengille tuli 400 dollaria.

– Naiset, joiden kengänkoko on 44 tai 45 kamppailevat, mutta minun kokoni on 51, hän kertoo.

Tanyalla on GoFundMe -keräyshanke, johon ihmiset voivat lahjoittaa rahaa. Rahoilla hän aikoo ostaa uudet mittatilaustyönä valmistetut kengät.

Lähteet: Kameraone, Guinnessin ennätystenkirja ja Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat