Mainos

Tanssitaidepalkinto professorille

Tanssitaiteilija, professori Ervi Sirén sai tämänvuotisen tanssitaiteen valtionpalkinnon. Sirén palkittiin yhtä lailla pitkäaikaisesta kuin viime aikojen merkittävästä taiteellisesta toiminnasta.

Hänen uransa tanssijana alkoi 1970-luvulla ja jatkuu edelleen. Syksyllä hän esimerkiksi tanssii japanilaisen butotaiteilija Akenon kanssa Kansallisoopperan Alminsalissa. Ervi Sirén työskentelee tanssijan työn professorina tanssitaiteen laitoksella.

Tanssitaidetoimikunnan mukaan Sirénin taiteellista työtä luonnehtii ennakkoluulottomuus yhdistää asioita ja nähdä niitä uusista näkökulmista. Toimikunta kehuu palkintoperusteluissaan mm. hänen ansioitaan koreografina. -Sirénillä on näkijän kyky tanssijan taitoihin. Hän saa jokaisen esiintyjän näyttämään hyvältä tanssijalta. Kuitenkin hänen teoksissaan tanssija on korostuneesti itsellinen ja vapaa. Esimerkkinä mainitaan Sirénin tuore, tanssitaiteen laitoksen opiskelijoille tekemä työ Pilvenpiirtäjät.

Tanssitaiteen valtionpalkinto on 75 000 markkaa. Tunnustuksen luovutti kulttuuriministeri Suvi Lindén maanantaina Helsingissä.
- Ervi Sirén on suomalaisen tanssitaiteen suuria taustavaikuttajia opettajan työnsä kautta. Hän on vaikuttanut usean suomalaisen nykytanssijapolven kehittymiseen, Lindén totesi palkintopuheessaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.