Tanssii Tähtien Kanssa -tuotannossa on kiristetty entisestään koronatoimia – neuvoja poikkeustilanteeseen BBC:ltä

5:37

Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelman finaali käydään MTV3-kanavalla kaksiosaisena. Tuotannossa on kiristetty entisestään toimia koronaviruksen vuoksi. 

Viime sunnuntain Tanssii Tähtien Kanssa -semifinaalilähetys peruttiin varotoimenpiteenä työryhmässä todetun koronavirustartunnan takia, ja altistusjäljitykset sekä karanteeniin määräämiset on toteutettu vastuullisesti terveysviranomaisten ohjeistuksia noudattaen.

TTK:n finaali käydään nyt kaksiosaisena. Finaalin ensimmäinen osa nähdään MTV3-kanavalla tänään sunnuntaina 29.11. klo 19.30 alkaen. TTK huipentuu toiseen jännittävään finaalilähetykseen itsenäisyyspäivän aattona, lauantaina 5.12. klo 19.30 alkaen. Kauden viimeiset lähetykset tullaan toteuttamaan ilman liveyleisöä.

– Yleisöä ei ole tällä kertaa ollenkaan. Olemme menneet koko kauden ajan siten, että meillä on vain noin 25 prosenttia yleisökapasiteetista käytössä. Meillä on ollut koko kauden ajan myös tiukat säännöt ja tarkat hygieniasäännöt. Esimerkiksi eri työryhmät ovat olleet erillään, kertoo MTV Uutisten haastattelema ohjelman vastaava tuottaja Martti Sivonen.

Miksi sitten kautta päätettiin jatkaa vielä yhdessä "ylimääräisellä" lähetyksellä?

– Emme halunneet ottaa pois yhtä jaksoa eli halusimme siirtää finaalia viikon päähän. Näin varmistetaan se, että kaikilla tanssipareilla on mahdollisuus vielä treenata täysipainoisesti. Olisi ollut harmi lopettaa kausi kesken eli on todella hienoa, että saimme jatkaa vielä, Sivonen sanoo. 

Hän kertoo, että tuotanto on ollut tiiviisti koko kauden ajan yhteydessä Tanssii Tähtien Kanssa -formaatin isäntämaahan eli BBC:hen. Erityisesti tuotannossa ilmennyttä koronatilannetta puitiin yhdessä BBC:n kanssa. 

– He antoivat meille hyviä neuvoja. Emme ole ainoa tuotanto, jolla on haasteita koronan kanssa.

Lue tästä kaikki TTK-tuotannon koronatoimet:

 • Yleisö jää kokonaan pois lähetyksestä.
 • Tiimin määrä on ajettu minimiin, vain lähetyksessä tarvittavat ihmiset pääsevät studiolle. Myöskään lehdistön edustajia ei voida ottaa studiolle. Lähetyksen jälkeinen pressitilaisuus toteutetaan etänä.
 • Tiimin jäsenet pitäytyvät omissa työpisteissään erillään muista. 
 • Esiintyjät eriytetään vielä entisestään toisistaan. Tähän mennessä on noudatettu turvavälejä ja maskisuositusta, mutta nyt eriytetään parit täysin eri maski/hiushuoneisiin ja jokaisella on oma backstagensa, jossa he nauttivat lounaansa, pukeutuvat ja oleskevat erossa muista.
 • Kaikilla maskipakko, kuten aiemminkin ja käsidesiä saatavilla joka puolella.
 • Tuotannon alusta asti mukana on ollut hygieniavastaava, joka huolehtii studiolla tilojen ja pintojen desifinoinnista sekä kasvomaskien jakelusta.
 • Eri osastoille omat catering-pisteet.
 • Lähetyksessä tuodaan lattialle mikkiständi, jotta saadaan entisestään kasvatettua turvaväliä. Vapulla ja pareille whiteroomissa turvaväli, kuten aiemminkin.
 • Vuoroaan odottavat parit eivät istu whiteroomissa.

Tanssii Tähtien Kanssa -finaalit tänään sunnuntaina 29.11. ja ensi lauantaina 5.12. kello 19.30!

Lue myös:

  Uusimmat

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja