Talent Suomi -ohjelman tuottaja vastasi eskarilaisten kysymyksiin: "Onko tuomareilla ruoka- ja vessataukoja?"

2:28
Eskarilaiset olivat muun muassa pohtineet, kuinka tämän 3Fins Diving -esityksen iso uima-allas oli saatu kuljetettua paikan päälle.

Talent Suomi -ohjelma on herättänyt suurta kiinnostusta helsinkiläisessä päiväkodissa. MTV Uutiset etsi vastaukset päiväkodin eskarilaisia askarruttaneisiin Talent-aiheisiin kysymyksiin. 

Talent Suomi -ohjelman jännittävät semifinaalit alkavat sunnuntaina 21.3. Ensimmäisessä semifinaalissa nähdään kahdeksan valovoimaista talenttia, joista kolme pääsee finaaliin.

Helsinkiläisen päiväkodin lapset ovat seuranneet ahkerasti Talent Suomi -ohjelman esikarsintoja ja ovat pohtineet muun muassa sitä, mitä kaikkea sellaista ohjelmaan tekoon liittyy, mikä ei näy katsojille.

MTV Uutiset saikin Päiväkoti Keulan Tuulihaukat -ryhmältä kasan lapsia askarruttaneita kysymyksiä, joihin Talent Suomi -ohjelman tuottaja Piia Puntola vastasi. Päiväkodissa suunnitellaan parhaillaan myös oman Talent-kilpailun toteuttamista.

Onko  tuomareilla ruoka- ja vessataukoja?

–  Esikarsintajaksoissa tuomarit pääsivät tarpeen tullen vessaan ja he pitivät välillä ruoka- ja juomataukoja. Sen sijaan suorissa lähetyksissä tuomareiden on ehdittävä käymään mainoskatkoilla vessassa. Semifinaalissa ruokailut on järjestetty ennen tai jälkeen livelähetyksen.

Tarvitseeko juontajan ja tuomareiden harjoitella ohjelmaa varten?

–  Tuomarit ovat valikoituneet meille oman henkilöhistorian ansiosta. Heillä on takanaan esiintymiskokemusta ja lisäksi kaikki heistä ovat jo olleet yhdellä kaudella mukana Talent-tuomaristossa. Tuomarit näkevät katsojien tapaan esityksen ensimmäistä itse lähetyksessä. Kenraaliharjoituksessa tuomarit eivät ole paikan päällä, mutta tietävät lähetyksen rakenteen. Juontajan on sen sijaan harjoiteltava hieman etukäteen juontojaan.

Kuinka kauan esiintyjät ovat harjoitelleet esitystä?

–  Riippuu esiintyjästä ja ryhmästä. Siellä voi olla esiintyjiä, jotka ovat saattaneet harjoitella esitystään tai talenttiaan jo vuosia. Osa taas on vasta esiintymisuransa alkuvaiheilla. Kaikki esiintyjät ovat saaneet harjoitella semifinaaliesitystään loppusyksystä asti. Semifinaaliesitys käydään myös läpi kenraaliharjoituksissa ennen varsinaista lähetystä.

Kuinka kauan esitys kestää?

–  Esitys kestää keskimäärin 2,5-3 minuuttia joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta.

Missä muut kilpailijat ovat ja mitä he tekevät, kun yksi esiintyy?

–  Heillä on oma ”green room” eli odotteluhuone. Etenkin tässä korona-ajassa se on tärkeää, että jokaisella kilpailijalla on oma tila ja turvavälit säilyvät. Katsojat näkevät vilauksen näistä tiloista, kun lähetyksessä kuvataan pudotus-tilannetta. Koe-esiintymisvaiheessa kilpailijoiden odottelutilaa on nähty enemmän myös lopullisessa ohjelmassa.

Näytetäänkö kaikki esitykset tv-ohjelmassa?

–  Koesiintymisvaiheessa esityksiä on niin paljon, että kaikkia esityksiä ei voida näyttää aivan kokonaan televisiossa. Kuitenkin jotkut ohjelmassa vain pienenä pätkänä nähdyt esitykset on mahdollista nähdä kokonaisuudessaan mtv-palveusta. Semifinaalivaiheessa kaikki esitykset nähdään televisiossa.

Miten lavasteet tuodaan lavalle? Miten ne saadaan kannettua?​                                                                                

–  Tuotannolla on oma lavasteryhmä, joka tuo mainoskatkojen tai kilpailijan esittelyvideon aikana tarvittavat lavasteet lavalle. Välillä lavasteet ovat todella isoja ja silloin tarvitaan useampi henkilö kantamaan lavasteita.

Kuka päättää esityksen lavasteen ja mistä ne hankitaan?

–  Käymme yhdessä suunnittelutiimin kanssa läpi esitykset ja mitä niihin tarvitaan. Sen jälkeen lavastaja hankkii tarvittavat lavasteet. Esiintyjät saavat vaikuttaa lavasteisiin, sillä heidän kanssa käydään läpi, millaisia lavasteita he toivoisivat.

Miten saadaan esityksiin tarvittavat isot tarvikkeet ulos, esimerkiksi uima-allas merenneito-esityksessä?

–  Erikoisemmissa esityksissä tehdään vahvaa yhteistyötä esiintyjän kanssa. Esimerkiksi tämä kyseinen uima-allas tuotiin rekalla Helsingistä. Tällaiset erikoistilanteet vaativatkin usein paljon selvittelyä.

Kuka on tehnyt ulkona olevat Talent-liput ja miten ne on tehty?​

–  Olemme tilanneet ohjelmassa lipputangoissa nähdyt liput yritykseltä. Niihin on painettu Talent-logo.

Miten Talentin Kultainen nappi toimii?

–  Kultainen nappi -painike on kytketty on muuhun lavatekniikkaan siten, että kun sitä painetaan, lavan värimaailma muuttuu. Kultaisen napin painaminen saa aikaan myös sen, että kultaiset konfetit laukaistaan.

–  Semifinaalissa tuomareilla on käytössä Kultainen nappi, jolla he voivat semifinaalien missä vaiheessa tahansa siirtää kilpailijan suoraan finaaliin.

Kuinka kauan Talentin kuvaajat ovat harjoitelleet kuvaamista?

–  Kaikki kuvaajamme ovat ammatiltaan kuvaajia ja tekevät sitä työkseen. Yleensä olemme ottaneet mukaan myös alalle tähtäävän harjoittelijan, sillä Talentin kaltainen suuri tuotanto on hyvä paikka päästä kokemaan, mitä kuvaajan työ todellisuudessa pitää sisällään.

Talent Suomi mtv-palvelussa ja MTV3-kanavalla sunnuntaisin klo 19.30 alkaen. Ohjelma on katsottavissa myös C More -suoratoistopalvelussa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja