Mainos

Tanskan poliisi tutkii kahden imaamin puheita

Kahden imaamin puheet ranskalaisessa tv-dokumentissa ovat johtaneet poliisitutkintaan Tanskassa.

Tanskan poliisi on aloittanut tutkimuksen kahden tanskalaisen imaamin kohua herättäneistä puheista. Kumpikin imaami on ollut näkyvästi esillä profeetta Muhammedin pilakuvista syntyneessä kiistassa.

Tanskan oikeusministerin Lene Espersenin mukaan poliisi ja turvallisuuspoliisi pyrkivät saamaan tutkimuksen päätökseen mahdollisimman ripeästi.

Imaamikaksikko, Ahmed Akkari ja Ahmed Abu Laban, palasi tänään Tanskaan Bahrainista, missä he olivat osallistuneet islamilaisten järjestöjen kansainväliseen kokoukseen.

Aiemmin on kerrottu, että Akkari olisi eroamassa Tanskan islamilaisyhteisön tiedottajan tehtävästä puheistaan nousseen kohun takia. Abu Laban vakuuttaa, että tieto ei pidä paikkaansa.

Akkari kommentoi ranskalaisessa tv-dokumentissa, tietämättä tv-kamerasta, arveluja siitä, että maltillinen tanskalaismuslimi Naser Khader saisi ministerin salkun.

- Kävisikö siinä tapauksessa niin, että kaksi miestä tulisi ja räjäyttäisi hänet ja koko ministeriön ilmaan, Akkari sanoi.

Myöhemmin Akkari on selittänyt laskeneensa leikkiä.

Abu Laban on taas julkisuudessa olleiden tietojen mukaan sanonut eräälle uskonveljelleen tuntevansa henkilön, joka aikaansaa "täydellisen sekasorron" ja tekee "marttyyriteon". Kyseinen henkilö on Abu Labanin mukaan ollut yhteydessä Arabiliiton puheenjohtajaan Amr Mussaan. Tämäkin lausunto on talletettu tv-filmille samassa dokumentissa kuin Akkarin puheet.

Abu Laban kiistää tuntevansa ketään terroritekoa harkitsevaa henkilöä.

(MTV3-STT-Ritzau-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.