Mainos

Tanskalaismiehellä ei lintuinfluenssaa

Lollandin saarelta kotoisin oleva 25-vuotias tanskalaismies on ollut tutkittavana Kööpenhaminassa.

Tanskassa epäiltiin lauantaina lintuinfluenssatartuntaa 25-vuotiaalla miehellä. Epäily osoittautui kuitenkin turhaksi, kun kööpenhaminalaisen sairaalan lääkärit totesivat, että miehen oireet eivät sittenkään viittaa lintuinfluenssaan.

Lollandin saarelta kotoisin oleva nuorimies oli hakeutunut hoitoon Nyköbingin keskussairaalaan Falsterin saarella. Nyköbingin sairaalasta mies toimitettiin Kööpenhaminaan myöhään perjantaina, kun hoitohenkilökunta alkoi epäillä, että hänellä saattaisi olla lintuinfluenssa.

- Tämä henkilö tekee ulkotyötä, jossa on voinut joutua kosketuksiin lintujen ulosteiden kanssa. Hänen sairastuttuaan nousi esille epäily, että hän olisi saattanut saada lintuinfluenssatartunnan, professori Peter Skinhölj kööpenhaminalaisesta Rigshosypitalet-sairaalasta kertoi.

Skinhöj sanoi jo aamupäivällä Tanskan radion haastattelussa, että miehen oireet eivät viittaa lintuinfluenssaan ja tämän vuoksi epäily on todettu turhaksi. Tanskalaismiehen tartuntaepäilystä kertoi ensimmäisenä Berlingske Tidende -sanomalehti, jonka mukaan lintuinfluenssaepäily olisi noussut esille miehelle tehdyissä kokeissa.

Tanskassa on havaittu lintuinfluenssaa villilinnuissa neljällä eri alueella. Eniten tautitapauksia on löytynyt Falsterin ja Lollandin saarten alueelta, mistä nyt tutkittu mies on kotoisin.

Mikäli tanskalaismiehellä olisi todettu lintuinfluenssa, kyseessä olisi ollut ensimmäinen kerta, kun tauti tarttuu ihmiseen Euroopassa. Tartunnoista on ollut aiemmin epäilyjä eri Euroopan maissa.

Lintuinfluenssaan on kuollut Maailman terveysjärjestö WHO:n mukaan yli sata ihmistä pääosin Kaakkois-Aasiassa. Kuolemantapauksia on sattunut myös Turkissa, Egyptissä, Irakissa ja Azerbaidzhanissa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.