Mainos

Tanskalainen TDC ostamassa Song Networksin

Songin hallitus suosittelee osakkeenomistajille tarjouksen hyväksymistä. TDC pyrkii pikaiseen yhdistymiseen synergiaetujen saavuttamiseksi ja markkinaosuuden lisäämiseksi.

Tanskan suurin teleoperaattori TDC on tehnyt 450 miljoonan euron tarjouksen ruotsalaisesta Song Networks Holding -yhtiöstä. Songin hallitus suosittelee osakkeenomistajille tarjouksen hyväksymistä, yhtiöt kertoivat tänään.

- Liitto muodostaisi todella vahvan voimapelurin pohjoismaiselle markkina-alueelle, Songin varapääjohtaja Ari-Jussi Knaapila perusteli kauppaa yhtiön tiedotteen mukaan.

TDC:n pääjohtaja Henning Dyremose kertoi yhtiön pyrkivän yhdistämään Songin niin ripeästi kuin on mahdollista synergiaetujen saavuttamiseksi ja markkinaosuuden lisäämiseksi. Vuonna 1995 perustettu Song toimii kaikissa Pohjoismaissa Islantia lukuun ottamatta. Suomessa Song aloitti vuodesta 1999 ja laajeni merkittävästi ostettuaan Telia Finlandin kesäkuussa 2001, kun Telia ja Sonera olivat yhdistymässä. Yhteensä Songilla on noin 850 työntekijää, ja yhtiön liikevaihto oli viime vuonna 252 miljoonaa euroa.

TDC:n tarjous ylittää 47 prosentilla Songin osakkeen eilisen päätöskurssin. TDC:n mukaan äänivallalla mitattuna jo lähes kolmannes Songin osakkeenomistajista on hyväksynyt tarjouksen. Tarjouksen hyväksyminen edellyttää, että 90 prosenttia Songin omistajista hyväksyy tarjouksen.

Songin osakkeen kurssi ampaisi uutisen jälkeen Tukholman pörssissä 46 prosenttia ylöspäin eli lähes TDC:n tarjoushintaan. Sijoittajat näyttivät näin luottavan, että kauppa syntyy. Tilannetta värittää myös tarjouskilpailun mahdollisuus, sillä analyytikkojen mukaan markkinoilla liikkuu huhuja norjalaisen Telenorin aikeista tehdä kilpaileva tarjous Songista. Telenorin ei kuitenkaan uskota kykenevän ylittämään TDC:n tarjousta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.