Mainos

Tanska luovuttaa natsismista epäillyt miehet Saksalle

Tanskan oikeusistuin luovuttaa kaksi rotuvihan lietsonnasta syytettyä miestä Saksalle. Miehet vetosivat itse luovuttamisensa puolesta.

33-vuotiasta saksalaismiestä ja 32-vuotiasta tanskalaismiestä syytetään uusnatsistisen musiikin levittämisestä ja rotuvihan lietsonnasta.

Miehet pidätettiin elokuun lopussa saksalaisten viranomaisten tekemässä kansainvälisessä tehoratsiassa, jonka tavoitteena oli kitkeä uusnatsistista musiikkia levittäviä tahoja.

Ratsiassa tanskalaismiehen kotoa paljastui tuhansia CD- ja DVD-levyjä, jotka sisälsivät juutalaisia halventavia sanoituksia. Sanoituksissa muun muassa kiellettiin juutalaisten joukkotuhon tapahtuminen, mikä on rikos Saksassa.

Syyttäjien mukaan miehet levittivät musiikkia Saksaan tanskalaisen levy-yhtiö Celtic Moonin kautta. Levy-yhtiöllä on yhteyksiä brittiläiseen äärioikeisto-organisaatio Blood and Honouriin.

Tanskalaismies vakuuttaa syyttömyyttään

Tanskalaismies vannoi oikeudessa, että hän oli vain säilyttänyt tulenarkaa materiaalia kotonaan saksalaisystävänsä pyynnöstä. Hän kertoi hylänneensä äärioikeistolaisen ajattelutavan vuosia sitten.

Saksalaismies kertoi olleensa yhteydessä brittiläiseen uusnatsiorganisaatioon, mutta kielsi tehneensä mitään laitonta.

- Tanskassa on sellainen sananvapaus, jollaista ei ole Saksassa, saksalaismies sanoi oikeudelle.

Tanskalaismiehen asianajajan mukaan miehet ovat laatimassa uutta vetoomusta oikeudelle.

(MTV3-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.