Tanska kaivaa ylös ”zombie-minkit”, jotka ovat alkaneet nousta itsestään pois joukkohaudoistaan

Tanska aikoo lopettaa kaikki minkit koronavirusmutaation vuoksi 0:54
Tanska päätti marraskuussa lopettaa kaikki minkit koronavirusmutaation vuoksi.

Tanskan hallitus aikoo kaivaa ylös miljoonia minkkejä, jotka teurastettiin koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Osa minkeistä on alkanut nousta pintaan joukkohaudoistaan.

Tanska määräsi marraskuu alussa maan kaikki maan noin 17 miljoonaa turkisminkkiä teurastettaviksi, kun eläimiä sairastuttanut koronavirusmutaatio oli alkanut tarttua myös ihmisiin.

Osa armeijan harjoitusalueelle Jyllannin länsiosaan haudatuista minkeistä alkoi kuitenkin nousta pintaan mätänemisprosessista vapautuneet kaasujen takia. 

Eläimet oli haudattu syviin joukkohautoihin, mutta hautojen päälle oli paikoin kasattu vain metrin verran maata. Ympäristöministeriön mukaan haudan olisi pitänyt olla 1,5 metrin syvyinen. 

Lisäksi ilmiöön vaikutti alueen hiekkainen maaperä, joka ei ole tarpeeksi tiivistä.

Viranomaiset: Raadot eivät levitä koronavirusta

Viranomaisten mukaan riski sille, että raadot levittäisivät yhä koronavirusta, on pieni, mutta alueen asukkaiden mukaan asialle oli silti tehtävä jotain. 

Heidän mukaansa oli mahdollista, että raadot pilaisivat juomavesilähteen ja saastuttaisivat järven, joka sijaitsee vain noin 200 metrin päässä hautapaikasta.

Tanskan hallitus sai tänään parlamentilta tuen esitykselleen ruhojen ylöskaivamiselle. Asiasta kertoi maan ruoka- ja maatalousministeriö.

Raadot kaivetaan ylös toukokuussa, jolloin COVID-19: n tarttumisen riski on poistettu. Eläimet kuljetetaan ylöskaivamisen jälkeen läheisiin jätteenpolttolaitoksiin. 

Lue myös:

    Uusimmat