Mainos

Tankkerin räjähdys oli terroriteko?

Ranskalaisen öljytankkerin räjähdys Jemenin rannikolla on varmistumassa terroriteoksi. Ranskalaiset ja amerikkalaiset asiantuntijat pitävät räjähdyksen todennäköisenä syynä tankkeriin törmännyttä pienalusta.

Ranskalaiset asiantuntijat pitävät terrori-iskua luultavana syynä ranskalaisen öljytankkerin räjähdykseen Jemenin rannikolla.

Tankkerin vaurioita tutkinut Francois Perrouty kertoi tänään, että tankkerista oli löytynyt jäänteitä, jotka olivat ehkä peräisin tankkeriin törmänneestä aluksesta.

Myös Yhdysvaltain viranomaiset ovat kallistumassa sille kannalle, että Limburg-tankkerissa viime sunnuntaina sattunut räjähdys oli terrori-isku. Aiemmin amerikkalaiset asiantuntijat ovat arvelleet, että räjähdys oli onnettomuus.

Amerikkalaiset, ranskalaiset ja jemeniläiset tutkijat selvittävät parhaillaan räjähdyksen syytä. -On merkkejä, että ison räjähdyksen aiheutti jokin muu kuin laivan sisäinen räjähdys, mutta lopullisia tuloksia ei vielä ole, sanoi nimettömänä pysytellyt amerikkalaisvirkamies uutistoimisto AFP:lle.

Myös jemeniläistutkijat sanoivat tänään, että terrori-isku saattoi olla ranskalaisaluksen räjähdyksen syynä. Aiemmin jemeniläiset ovat sanoneet, että tulipalo laivalla aiheutti räjähdyksen. Tänään jemeniläistutkijoita johtava kuljetusministeri Saeed Yafai sanoi, ettei mitään vaihtoehtoja suljeta mahdollisuuksien ulkopuolelle eikä johtopäätöksiä tehdä ennen tutkimusten päättymistä.

Yksi Limburg-tankkerin miehistön jäsenistä sai surmansa räjähdyksessä. Eräiden tietojen mukaan Limburgia kohti oli menossa pienvene juuri ennen räjähdystä.

Amerikkalainen sota-alus Cole joutui terrori-iskun kohteeksi Jemenin vesillä lokakuussa 2000. Seitsemäntoista amerikkalaista merisotilasta sai surmansa, kun räjähteitä kuljettanut pienvene törmäsi Coleen. Yhdysvallat syyttää iskusta Osama bin Ladenin al-Qaida-verkostoa.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.