Mainos

Tanjug: Nato iski Serbian eteläosaan

Naton sotilaslentokoneet iskivät varhain tänään Serbian eteläosassa sijaitsevaan Vranjen kaupunkiin, kertoo Jugoslavian uutistoimisto Tanjug. Eilen illalla Nato teki ilmaiskuja mm. Belgradissa ja Novi Sadissa.

Koneet ampuivat Tanjugin mukaan aamulla neljä ohjusta Vranjeen alueelle, jossa oli myös asuinrakennuksia. Uutistoimisto ei kuitenkaan maininnut mitään mahdollista uhreista. Kyseessä oli Tanjugin mukaan Naton 12. isku kaupunkiin.

Silminnäkijöiden mukaan yksi Naton hävittäjä pommitti aamulla myös Morinan raja-aseman seutua Serbian ja Albanian välillä. Ainakin kahden pommin sanottiin osuneen alueelle.

Eilen illalla ilmaiskuja tehtiin mm. Belgradissa ja Novi Sadissa. Jugoslavian virallisen radion mukaan ohjuksia on osunut mm. Novi Sadin televisioasemaan. Kahden ohjuksen isku sytytti rakennuksen liekkeihin, mutta kukaan ei loukkaantunut. Myös Belgradin lähellä oleva Batajnican sotilaslentokenttä oli jälleen iskujen kohteena. Räjähdyksiä kuultiin myös Belgradin esikaupungin Rakovican alueella.

Nato kiistää iskeneensä bussiin

Nato kiistää tulittaneensa eilen jugoslavialaista siviilibussia. Jugoslavian viranomaiset kertoivat eilen, että naisia ja lapsia täynnä ollut linja-auto olisi saanut osuman ohjuksesta ja 20 ihmistä olisi kuollut.

Nato sanoo, että sen toiminnalla ja väitetyllä bussin tuholla Länsi-Kosovossa ei ole mitään yhteyttä. Sen Nato on myöntänyt, että viime lauantaina se ampui ohjuksen linja-autoon. Jugoslavian mukaan ohjus vei noin 40 ihmisen hengen.
(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.