Mainos

Tänään ratsataan alkuperämerkintöjä – "Huolissaan saa olla"

Maa- ja metsätaloustuottajien keskusliitto MTK ja Elintarviketyöläisten liitto järjestävät tänään ympäri Suomea erilaisia ruokaratsioita.

Järjestöt kampanjoivat yli sadalla paikkakunnalla parempien ruoan alkuperämerkintöjen, kotimaisen ruoan ja suomalaisten työpaikkojen puolesta.

MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila sanoi MTV3:n Huomenta Suomessa, että alkuperämerkinnöissä on tällä hetkellä paljon puutteita.

– Kyllä huolissaan saa olla, Marttila sanoi.

Elintarviketyöläisten liiton puheenjohtajan Veli-Matti Kuntosen mukaan puutteita on paljon.

– Puutteita on siinä, että kuluttaja voisi selvittää tuotteen valmistusmaan, raaka-aineen alkuperämaan. Meitä huolestuttaa ilmiö, että kotimaiseksi miellettyjen brändien mielikuvalla eräällä tavalla pestään tuontituotteita kotimaiseksi, Kuntonen sanoi Huomenta Suomessa.

Ongelmia ei ole vain vähittäiskaupan puolella. Marttilan mukaan esimerkiksi monissa ravintoloissa ruokailija harvoin saa tietää, mistä maasta hänen ruokansa on alunperin tullut.

(MTV3)

Katso MTK:n puheenjohtajan Juha Marttilan ja Elintarviketyöläisten liiton puheenjohtajan Veli-Matti Kuntosen haastattelu: (Huomenta Suomi 20.4.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.