Mainos

Tampereen valelääkäritapaus eteni syyteharkintaan

Tampereen epäiltyyn valelääkäriin kohdistunut esitutkinta on päättynyt tänään. Asian vahvistaa MTV3 Uutisille tutkinnanjohtaja Hannu Männikkö Helsingin poliisista. Asia on nyt siirtynyt syyttäjä Anja-Riitta Rinkiselle syyteharkintaan.

Valelääkäriä epäillään törkeästä petoksesta, törkeästä väärennöksestä, luvattomasta terveydenhuollon ammattitoimen harjoittamisesta sekä yhdestä rekisterimerkintärikoksesta. Männikön mukaan valelääkäri on myöntänyt syyllistyneensä tekoihin.

– Lisäksi häntä epäillään virkavelvollisuuden rikkomisesta, koska hän on toiminut lääkärinvirassa, Männikkö kertoo MTV3 Uutisille.

Männikkö kuvailee Tampereen valelääkäritapausta hyvin harvinaiseksi tapaukseksi.

– Kyllä tämä on ollut hyvin poikkeuksellinen tapaus, kun henkilö esiintyy lääkärinä, vaikka siihen ei ole ollut oikeutta, Männikkö toteaa.

Apulais- ja harjoituslääkärinä työskennellyt valelääkäri on ollut tutkinnan ajan matkustuskiellossa. Matkustuskielto on voimassa 6. syyskuuta asti, jonka jälkeen syyttäjä tai poliisi voi hakea matkustuskiellolle jatkoa.

Epäilty valelääkäri on työskennellyt Tampereen yliopistollisen sairaalan kehitysvammahuollossa. Mies on ollut lyhyitä jaksoja myös Valkeakosken aluesairaalassa ja Kaivannon sairaalassa Kangasalla.

Valelääkäri on omatoimisesti kertonut ostaneensa tutkintotodistuksen Venäjältä. Hän on sanonut maksaneensa siitä 500 euroa vuonna 2008. Mies oli etukäteen selvitellyt internetistä, mistä vääriä todistuksia saa.

Myös toiseen valelääkäriin, Esa Laihoon kohdistunut esitutkinta on loppusuoralla. Poliisin esitutkinta siirtyy asianosaisille loppulausuntoja varten syyskuussa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.