Mainos

Tampereen teatterikesässä ajankohtaista draamaa

Tampereen järjestyksessään 35. teatterikesä-festivaali esittelee tänäkin vuonna ulkomaisen ja kotimaisen teatterin kiinnostavimpia näytelmiä.
Tampereella nähdään lähes parisataa esitystä ja parrasvaloissa ovat etenkin nuorten tekijöiden ajankohtaiset draama-tuotannot.

Moskovasta tuleva, Vasili Sigarevin kirjoittama Muovailuvahaa on uuden polven teatteria, tyyliltään räväkkää ja nykyelämästä kertovaa.

- Uusi draama vie teatterin lähelle yleisöä ja saa teatterin pohtimaan arkielämän ongelmia. Se on hyvin demokraattinen tapa ja se on tarpeellista näinä päivinä. pohtimaan arkielämän ongelmia. Meillä on vapaat kädet. Ainoat ongelmat ovat sisällämme, päässämme. Jos muutamme itseämme, tulemme tekemään hyvää teatteria, sanoo esityksen ohjaaja Kirill Serebrennikov.

Palkittu englantilaisryhmä sen sijaan tuo lavalle Abi Morganin Tiny Dynamite -kolmiodraaman, rakkaustarinan siitä miten jokin tapahtuma menneisyydessa voi 20 vuotta myöhemmin mullistaa ihmisen elämän. Teatterinkijöitä puhuttavaan viihdettä vai taidetta -keskusteluun ryhmällä on selkeä kanta.

- Teatterin pitäisi voida tehdä molempia ja yhdistellä näitä kahta. Mutta on tärkeää, että teatteri voi olla pelkästään viihdettä tai yhteiskunnallista kommentointia. Ryhmällemme viihdyttävyys on tärkeintä, kertoo ohjaaja-näyttelijä Steven Hoggett.

Teatterinkesässä nähdään poikkeuksellisen paljon uusia tekstejä ja nykyaikaan päivitettyjä klassikoita, yleisöä kiinostaa mitä sanottavaa teatterilla on.

- Ehkä meidän kuluttamisen buumimme on henkisesti kypsyttänyt tämän yhteiskunnan siihen pisteeseen, että nyt tarvitaan jotain muuta. Silloin tilaus taiteen suuntaan on ilmeisesti suurempi kuin puhtaan viihteen suuntaan, uskoo Tampereen teatterikesän taiteellisen johdon jäsen Maarit Pöykkäri.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.