Mainos

Tampereella selvitetään opintojen viivästymistä

Tampereen yliopisto ryhtyy selvittämään, mistä opintojen pitkittyminen oikein kiikastaa. Pyrkimyksenä on parantaa esimerkiksi opintojen ohjausta. Ensi vaiheessa kysely on lähetetty 300 henkilölle.

Kyselyssä tiedustellaan, mitkä asiat on koettu ongelmina ja mitä nämä henkilöt aikovat opiskelussaan tehdä, kertoo korkeakoulusihteeri Eini Mäkelä. Tampereen yliopiston rekistereistä löytyi runsaat 900 sellaista läsnäolevaksi ilmoittautunutta opiskelijaa, joille ei kahteen vuoteen ole kertynyt yhtään opintosuoritusta. Joukko on Mäkelän mukaan hyvin sekalainen: osalta puuttuu vain pro gradu -työ eli loppututkielma, jotkut ovat opintojensa keskivaiheilla ja joillekuille ei pääsykokeista selviämisen jälkeen ole kertynyt opintosuorituksia juuri laisinkaan.

Yliopiston kirjoissa on jopa 1970-luvulla opintonsa aloittaneita, joiden 10-15 vuotta sitten sovittu tutkielman aihekin saattaa olla nyt jo vanhanaikainen. Niistä taas, joilla opinnot ovat keskivaiheilla, aika monet voisivat saada kokoon alemman eli kandidaatin tutkinnon. Sen jälkeen he voisivat erikseen miettiä, haluavatko jatkaa maistereiksi asti, kertoo Mäkelä. Korkeakouluopintojen etenemistä pohditaan parhaillaan myös opetusministeriön työryhmässä, jonka on määrä saada työnsä valmiiksi elokuun lopulla.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.