Tampereella rantavedestä löydetyn pikkulapsen äitiä epäillään murhasta – epäiltyä päästy kuulemaan: "Tapahtumakuva selvillä"

Poliisi epäilee Tampereella Lukonlahdella rantavedestä löytyneen kuolleen lapsen äitiä murhasta, tapauksen tutkinnanjohtaja Jari Luoto kertoo MTV Uutisille.

Tapausta on tutkittu murhana alusta lähtien, ja Luodon mukaan keskeinen syy rikosnimikkeen valitsemiseen on ollut epäily teon suunnitelmallisuudesta. Myös teon mahdollista raakuutta ja julmuutta tullaan arvioimaan myöhemmin esimerkiksi henkirikoksen tekotavan tarkentuessa.

Toistaiseksi rantavedestä löytyneen lapsen epäillään hukkuneen, mutta poliisi ei alkutietojen perusteella voi pitää tätä varmana, vaan lopullinen kuolinsyy selviää myöhemmin tutkimuksissa.

Teosta epäillyllä äidillä vakavat vammat

Tapauksen tutkinta alkoi eilen ennen kello puolta kolmea, kun hätäkeskus sai ilmoituksen sillalta Pyhäjärventielle pudonneesta henkilöstä. Kyse on äidistä, joka yhdistettiin myöhemmin samana päivänä Tamereen Lukonlahdelta rantavedestä löytyneeseen kuolleeseen lapseen.

Teosta epäilty äiti on sairaalahoidossa vakavien vammojensa vuoksi, mutta häntä on päästy silti alustavasti kuulemaan. Luoto ei kommentoi kuulemisten kulkua tai sitä, onko nainen myöntänyt syyllistyneensä rikokseen. Motiivin hän arvioi hahmottuvan varmasti tutkinnan kuluessa.

Luodon mukaan poliisilla on hyvä käsitys tapahtumista kokonaisuudesta.

– Kyllä meillä iso tapahtumakuva tästä asiasta selvillä. Nyt ollaan näiden yksityiskohtien kimpussa, Luoto kuvailee.

Poliisi kuulee todistajia tänään

Luoto kertoo myös, että poliisilla on paljon silminnäkijöitä koko tapahtumakokonaisuuteen liittyen, ja keskeiset todistajat on määrä kuulla tämän päivän ja viimeistään huomisen aikana. Luodon käsityksen mukaan moni todistajista kokee pahaa oloa ja ahdistusta tapahtuneen johdosta.

Poliisi ei täsmennä uhrin ikää tai sukupuolta. Kyse on kuitenkin pienestä lapsesta.

Lue myös:

    Uusimmat