Mainos

Tampella vaihtaa nimeä

Tampella-konserni luopuu historiallisesta nimestään. Uudeksi nimeksi yhtiön hallitus ehdottaa Tamrock Oy:tä. Tamrock on konsernin kaivoskoneyhtiön nimi, ja se kuvaa Tampellaa paremmin nykyistä tuotantosuuntaa.

Tampellan hallitus päätti tänään kutsua koolle ylimääräisen yhtiökokouksen 9. joulukuuta. Kokous käsittelee nimen muuttamista. Tamrock-nimi voi astua voimaan konsernin nimenä sen jälkeen kun kaksi yhtiökokousta on sen hyväksynyt.

Toimitusjohtaja Jouko M. Jaakkolan mukaan tavoitteena on, että nimi muuttuu alkuvuonna toteutettavan fuusion yhteydessä. Tamrock on päätetty fuusioida Tampellaan alkuvuoden 1997 aikana. Tampellan ja Tamrockin konsernijohdot yhdistettiin jo syyskuun alussa.

Jaakkolan mukaan hallitus päätyi Tamrock-nimeen, koska se on kansainvälisesti tunnettu niillä liiketoiminta-alueilla, joihin Tampella on nykyisin keskittynyt.

VAB:n kaupalle loppusilaus

Tampellan hallitus hyväksyi itävaltalaisen Voest-Alpine Bergtechnik -konsernin koko osakekannan oston. Yhtiö valmistaa hiilikaivoslaitteita. Kaupasta solmittiin esisopimus heinäkuun lopussa. Se vaati kuitenkin useiden maiden kilpailuviranomaisten suostumuksen. Kaikki tarvittavat hyväksynnät on nyt saatu.

VAB siirtyy Tampellalle nimellisellä 430 miljoonan markan hinnalla ja Tampella ottaa vastatakseen sen velkoja 220 miljoonan markan arvosta.

Pellavasta vain muistoja

Tampellan toiminimihistoria kaupparekisterissä alkoi 1897 muodossa Tammerfors Linne- & Jern- Manufaktur Aktie Bolag. Teollisuutta harjoitettiin Kanta-Tampellan paikalla tosin ennen nimen rekisteröintivuotta. 1938 nimeksi tuli Tampereen Pellava- ja Rautateollisuus. Nykyinen muoto Oy Tampella Ab rekisteröitiin 1960.

Historiallisesta pellavateollisuudesta on nykyisin enää vain muistot jäljellä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.