Mainos

Tammi: Verohallinnon ilmapiiri kunnossa

Pääjohtaja Jukka Tammi ei näe suuria ongelmia verohallituksen sisäisessä ilmapiirissä. Hänen mielestään asioita on paisuteltu kohtuuttomasti julkisuudessa. Tammi tosin myöntää, että ilmapiirin parantamista on mietitty "asiantuntijoiden avustuksella".

-Mielestäni ilmapiiri on tällä hetkellä vähintään yhtä hyvä kuin koko kuluvan vuosikymmenen aikana. Suurissa organisaatioissa tietenkin esiintyy aina ongelmia, mutta verohallituksen kohdalla ne eivät ole mitenkään poikkeuksellisia, Tammi totesi tänään verohallituksen tiedotustilaisuudessa.

Tammen kanssa samoilla linjoilla on ylijohtaja Mirjami Laitinen. Hän kertoi, että verohallituksen työskentelyilmapiiristä valmistui vastikään tutkimus, eikä siinä ilmennyt mitään poikkeavaa. Verohallituksen kärjistyneistä henkilösuhteista on ollut huolissaan toinen valtiovarainministeri Jouko Skinnari, joka esitti taannoin Tammelle toimenpiteitä ilmapiirin parantamiseksi.
-Meillä on koko 90-luvun ajan kiinnitetty huomiota työntekijöiden viihtyvyyteen ja ilmapiiriin. Näemme henkilöstön tärkeimpänä tekijänä, Tammi vakuutti.

Hirvosella mahdollisuus palata takaisin

Tuorein ilmaus verohallinnossa kytevistä ongelmista oli verotarkastusyksikön johtajan Markku Hirvosen lokakuun puolivälissä jättämä eroanomus. Hirvonen veti eroaikeensa sittemmin takaisin, mutta siirtyi ensi vuoden toukokuun loppuun saakka talousrikosten torjuntaohjelman selvitysmieheksi.
-Ilman uusia päätöksiä Hirvonen voi palata virkavapaan jälkeen takaisin, Tammi arveli.

Hirvosen siirtymistä puoleksi vuodeksi selvitysmiehen hommiin Tammi ei halunnut tarkemmin ruotia. Hän ei myöskään ryhtynyt tarkemmin ruotimaan syitä Hirvosta kohtaan tuntemaansa luottamuspulaan. Tammi viittasi aikanaan annettuun tiedotteeseen, jonka mukaan verohallinnon johto ei voi luottaa virkamiehiinsä, jotka toimittavat tiedotusvälineille virheellistä tietoa verohallinnon toiminnasta ja päämääristä.
-En tiedä, olemmeko Hirvosen kanssa asioista kovin paljon eri mieltä. Minun on vaikea tietää, mitä hänen päässään liikkuu, Tammi kommentoi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.