Tämän seksifantasian yllättävän moni suomalainen on toteuttanut: "Haastavuudeltaan omaa luokkaansa"

Erilaiset seksipersoonallisuudet – mikä sinä olet? 0:45
Seksuaaliterapeutti Vanessa Marin uskoo, että on olemassa useita erilaisia seksipersoonallisuuksia. Kuka heistä sinä olet?

Seksiä tuntemattoman kanssa, ryhmässä tai ulkona – erilaisilla fantasioilla on tärkeä rooli seksuaalisuudessa. Vaikka suurin osa suomalaisista ei ole toteuttanut omia seksifantasioitaan, jotkut haaveet ovat päässeet tosielämään asti.

Kaalimato.com selvitti kyselyssään, kuinka moni suomalainen on toteuttanut oman tai kumppanin seksifantasian, ja mitkä ovat suomalaisten suosituimpia todellisuuteen vietyjä fantasioita.

Kyselyyn vastanneista vajaa viidennes oli tarttunut tuumasta toimeen ja toteuttanut seksuaalisia haaveitaan käytännössä. Miehet ovat olleet naisia aktiivisempia: heistä omia seksihaaveitaan on toteuttanut 22 prosenttia, naisista taas 16 prosenttia. Kumppanin fantasioita puolestaan oli tuonut todeksi 17 prosenttia suomalaisista.

Seksi julkisella paikalla on toteutetuin fantasia.

Mitä seksifantasioita olet toteuttanut?

 1. En mitään / en osaa sanoa 58 %
 2. Seksi julkisella paikalla 20 %
 3. Sitominen 17 %
 4. Roolileikit 11 %
 5. Kolmen kimppa 10 %
 6. Suuret ikäerot 10 %
 7. Seksi raskaana olevan naisen kanssa 5 %
 8. Seksi samaa sukupuolta olevan henkilön kanssa 5 %
 9. Kymppikerho 2 %
 10. Jokin muu 2 %

Aina fantasian paljastaminen ei vastaa odotuksia

Kaalimato.comin seksuaaliterapeutti Annukka Lavikaisen mukaan fantasiat voivat parhaimmillaan rikastuttaa parisuhteen seksielämää, mutta aina fantasian paljastaminen kumppanille ei vastaa odotuksia.

– Fantasiat ovat usein henkilökohtaisia ja arkoja asioita. Voi kuitenkin olla vapauttavaa ja parisuhteen luottamusta vahvistavaa keskustella fantasioistaan avoimesti kumppanin kanssa ja saada myös kumppani jakamaan omat seksuaaliset haaveensa, Lavikainen kertoo.

"Klassisia ja varsin vaivattomia viedä käytäntöön"

Kyselyn mukaan joka viides suomalainen on harrastanut seksiä julkisella paikalla. Eniten toteutettujen fantasioiden listalle pääsivät myös sitominen, roolileikit ja kolmen kimppa.

– Monet näistä eniten toteutetuista fantasioista ovat klassisia ja varsin vaivattomia viedä käytäntöön, mutta kaikista suosituin toteutettu fantasia, seksi julkisella paikalla, onkin haastavuudeltaan omaa luokkaansa. Kenties suuri kiinnijäämisen riski kiihottaa suomalaisia aivan erityisellä tavalla, Lavikainen sanoo.

"Suurin osa ihmisistä fantasioi, mutta..."

Ikä näyttäisi vaikuttavan sekä siihen, kuinka aktiivisesti ihminen fantasioi, että siihen, miten innokkaasti toteuttaa fantasioitaan. Nuoret olivat aktiivisempia.

– Suurin osa ihmisistä fantasioi, mutta vanhemmat eivät välttämättä tietyllä tapaa hyväksy mielitekojaan, sillä niitä pidetään tabuina. Nuoret sen sijaan hyväksyvät omat fantasiansa avoimemmin ja myös toteuttavat niitä aktiivisemmin, Lavikainen kertoo.

Kysely tehtiin huhtikuussa 2021. Siihen vastasi tuhat iältään 18–70-vuotiasta suomalaista. Otos on iältään, sukupuoleltaan ja alueellisesti kansallisesti edustava.

Katso myös: Ei vain suriseva sauva! Tällaisia ovat nykyaikaiset seksilelut, jotka maksavat jopa satoja euroja:

Tällaisia ovat nykyaikaiset seksilelut 9:03

Lähde: Kaalimato.com

Lue myös:

  Uusimmat