Tämäkö Marilynin hehkun salaisuus? Lue kauneusvinkit menneiltä vuosikymmeniltä

Purukumia, suolihuuhteluita ja vaseliinia – huolisitko nämä retrovinkit omaan kauneusrepertuaariisi?

Easylinving.co.uk listasi entisajan Hollywood-tähtien kauneuskikkoja.

Marilyn Monroe

Marilyn Monroe loisti valkokankaalla paitsi flirttailevan olemuksensa myös ihonsa Hollywood-hehkun ansiosta. Seksisymboli hankki hehkuvan ihon kummallisella konstilla: hormonivoiteella. Meikkipuuterin alle sivelty voide loi pohjustuksen, joka suorastaan loisti kameran edessä. Haittapuolena Marilynin kasvoille kasvoi ohut kerros untuvaista ihokarvaa. Kaunotar kuitenkin kieltäytyi poistattamasta haivenia, sillä ne antoivat hänen iholleen heleyttä valokuvissa.

Sophia Loren

Italialainen elokuvatähti Sophia Loren oli upea ilmestys jo uransa huipulla 1960-luvulla - ja on edelleenkin. Hänen salaisuutensa on oliiviöljy. Sophian välimerellinen ruokavalio varmisti, että hän sai nautittua ainakin kaksi ruokalusikallista oliiviöljyä joka päivä. Hän hieroi oliiviöljyä myös iholleen säännöllisesti pitääkseen hipiänsä hehkuvana ja kosteutettuna. Hän lisäsi muutaman korkillisen öljyä jopa kylpyveteensä.

Elizabeth Taylor

Elizabeth Taylorin kauneusfilosofia antoi painoarvoa paitsi ulkonäölle, myös tuoksuille. Hän uskoi, että tuoksu oli tärkeä osa naisen viehätysvoimaa, ja loikin usean oman hajuveden kosmetiikkayritys Elizabeth Ardenille.

Mae West

Mae West oli yksi 1930- ja -40-lukujen suurimmista seksisymboleista, ja kuulu paitsi kurveistaan, myös hehkeästä hipiästään. Hänellä oli kuitenkin epätavallinen tapa pitää huolta ulkonäöstään: säännölliset suolihuuhtelut, joiden hän uskoi puhdistavan kehoa.

Bette Davis

On hyvä syy siihen, miksi Kim Carnes kirjoitti kappaleen Bette Davisin silmistä: ne olivat kadehdittavan suuret, kirkkaat ja rypyttömät. Kaunottaren katseen salaisuus oli yksinkertainen. Hän asetti kurkkuviipaleet silmäluomilleen joka ilta ennen nukkumaanmenoa, ja levitti kerroksen vaseliinia silmänalusille yöksi suojautuakseen turvotukselta ja tummilta silmänalusilta.

Bettie Page

Bettie Page sai kiittää hyviä geenejään upeasta ihostaan ja vartalostaan, mutta se, mikä sai hänet näyttämään aina moitteettomalta ja kiinteältä, oli hänen suuri rakkautensa ulkoiluun. Hän kävi kuntosalilla ja treenasi päivittäin, ja kävi säännöllisesti kävelyillä pitääkseen huolta mielialastaan, ihostaan ja kurvikkaasta vartalostaan. Hän joi alkoholia vain harvoin, eikä polttanut tupakkaa. Lisäksi hän tiesi täsmälleen, mikä sopi hänelle: tähden tavaramerkiksi muodostunut kulmikas otsatukka kehysti täydellisesti hänen kasvojaan ja sai hänet erottumaan muista aikansa pin up-malleista.

Joan Crawford

Amerikkalaisnäyttelijä Joan Crawford ei käyttänyt hienoja tuotteita pitääkseen legendaariset kasvonsa sileinä ja kunnossa. Sen sijaan hän jauhoi purkkaa, koska uskoi sen kiinteyttävän leukaperiä ja auttavan poistamaan kuona-aineita leuan alta. Hän noudatti myös hartaasti ihonpuhdistusrutiiniaan, ja pirskotteli kasvoilleen jääkylmää vettä 25 kertaa joka pesun jälkeen.

Katharine Hepburn

Voimakastahtoisella näyttelijättärellä Katherine Hepburnilla oli oma luonnollinen, vähäeleinen ja aavistuksen androgyyni tyyli. Tämä vaati virheetöntä ihoa, jonka ansiosta hän pystyi näyttämään säteilevältä kevyessä, luonnollisessakin meikissä. Pitääkseen ihonsa tip-top-kunnossa tähti kuori hipiäänsä säännöllisesti. Hän hieroi sokerin, lämpimän veden ja sitruunamehun sekoitusta iholleen, ja viimeisteli kuorinnan huuhtomalla ihon jääkylmällä vedellä.

Jane Russell

Jane Russelin seksikkyyden salaisuus on yksinkertainen: hän sovitti huulipunansa sävyn aina kynsilakkansa väriin. Idea käyttää samaa väriä sekä kynsissä että huulissa keksittiin vuonna 1939. Tarinan mukaan kosmetiikkafirma Revlonin perustaja Charles Revlon oli illallistamassa hienossa ravintolassa, kun hän huomasi naisen pyyhkivän suupieliään servetillä. Revlon pisti merkille, että naisen kynsilakka riiteli huulipunan sävyn kanssa, ja niin uusi kauneustrendi sai alkunsa.

Marlene Dietrich

Saksalaista Marlene Dietrichiä pidetään yhtenä kaikkien aikojen suurimmista näyttelijättäristä, ja hän on kuulu myös veistoksellisesta vetovoimastaan. Eräs hänen hätkähdyttävimmistä piirteistään olivat hänen täydellisesti muotoillut kulmakarvansa. Ne saadakseen tähti ajeli pois kulmakarvansa ja piirsi kulmat kajalilla, kuten oli muotia 1930-luvulla. Hän ei myöskään koskaan käyttänyt maskaraa alaripsissään, koska uskoi niiden luovan varjon hänen kasvoilleen ja saavan hänet näyttämään väsyneeltä.

Rita Hayworth

Rita Hayworthin kutrit kiinnittivät monen miehen huomion 1940-luvulla. Kuten moni nainen tuohon aikaan, Ritakin käytti erästä kikkaa pitääkseen hiuksensa upeassa kunnossa. Hän levitti shampoon hiuksiinsa kuuman veden kanssa, ja huuhtelun jälkeen levitti hiuksiinsä öljyä ja kääri päähänsä pyyhkeen 15 minuutin ajaksi. Sitten hän huuhteli hiuksensa kuumalla vedellä, puhdistusaineella ja sitruunamehulla päästäkseen eroon öljyn jämistä.

Lähde Easyliving.co.uk

Kuvat Splash, Getty Images

Marilynin näet perjantaina 5.7. AVA:lla klo 21elokuvassaHerrat pitävät vaaleaveriköistä

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja