Mainos

Tämäkin koira on Espanjan laman uhri

Manner-Espanjassa ja Kanariansaarilla hylättyjen koirien määrä on kasvanut entisestään maan taloudellisen tilanteen heikentymisen takia.

Heitteille jätettyjen koirien tarkkaa määrää ei tiedä kukaan, mutta pelkästään Kanariansaarten suurimmalla saarella Gran Canarialla hylätään noin kymmenen tuhatta koiraa vuodessa.

Las Palmasin lähellä sijaitsevalla, kunnallisella Albergue de Bañaderoksen koiratarhalla on huomattu, että monilla ei ole enää varaa ostaa ruokaa lemmikeilleen. Ihmiset ovat alkaneet hylätä myös isoja, kalliita rotukoiria. Koiratarhalle on päätynyt viimeisen vuoden aikana muun muassa saksanpaimenkoiria ja tanskandoggeja, mutta erityisen paljon dalmatiankoiria.

Espanjassa koirien hylkäämisellä ja kaltoin kohtelulla on pitkät perinteet. Siellä moni suhtautuu koiraan kuin leluun, jonka voi ottaa ja jättää hetken mielijohteesta.

Albergue de Bañaderoksen koiratarhan johtajan María Rosa González Morenon mukaan lapsen joululahjakoira voi päätyä koiratarhaan jo helmikuussa.

Siitä huolimatta, että monet koiratarhat ja pelastusyhdistykset yrittävät löytää Espanjan kodittomille koirille uuden, hyvän kodin, valtavat määrät nuoria ja terveitä eläimiä joudutaan lopettamaan, kun adoptoijia ei ole tarpeeksi.

Vaikka moni on saanut hylätystä koirasta hienon, uuden perheenjäsenen, Elintarviketurvallisuusvirasto Evira ei suosittele löytökoirien tuomista Suomeen niihin liittyvän tautiriskin takia.

45 minuuttia -ohjelman juttu Gran Canarian koiratarhasta ja sieltä Suomeen adoptoidusta Tico-koirasta klo 20 MTV3-kanavalla

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.