Mainos

"Tämä on uusi alku suomalaishiihdolle"

– Tämä on uusi alku, saadaan suomalainen hiihto nousuun, iloitsi Etelä-Koreasta puhelimitse tavoitettu Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Mika Kulmala Lahden vuoden 2017 MM-hiihtokisoja.

Kansainvälisen Hiihtoliiton (FIS) hallitus myönsi tänään kisat Lahdelle. Päätöksestä iloitsi myös Lahden kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta.

– Tärkeintä on, että kisat ovat onnistuneet ja reilut ja päästään näistä doping-puheista irti. Tämä on uusi nousu hienolle lajille, Myllyvirta sanoi, kun MTV3 Uutisten toimittaja viittasi puhelinhaastattelussa Lahden vuoden 2001 kisojen varjoon. Ja Kulmala jatkoi:

– Tällä on valtava merkitys hiihtourheilulle, Suomelle ja suomalaisuudelle. Suomi täyttää sata vuotta vuonna 2017, joten mikäs muu siihen sopii kuin perinteiset pohjoismaiset lajit.

Lahti ei aio investoida huomattavasti

Lahden kaupunki ja Hiihtoliitto aloittavat kisojen suunnittelun heti kesälomien jälkeen.

– Keskustelin juuri oslolaisten kanssa, ja he sanoivat, että aloittakaa valmistelut heti, koska prosessi niin iso, saatte mahdollisimman edullisesti, Myllyvirta sanoi.

Järjestelytoimikunnan kokoaminen aloitetaan heti kesälomien jälkeen.

Lahti ei aio investoida uusia kisoja varten kymmeniä miljoonia.

– Budjettiin en osaa vielä vastata, koska myös valtio tulee mukaan investointeihin, mutta joka tapauksessa ne ovat pienet. Suorituspaikat ovat jo olemassa, ne vaativat vain hieman kehittämistä ja vuosittaista kunnossapitoa, kaupunginjohtaja Myllyvirta kertoi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.