Tämä on Saarikon "supervoima" – asiantuntija arvioi puheenjohtajien esiintymistaidot

1:20
Katso video! Viestinnän ammattilainen arvioi puolueiden puheenjohtajien esiintymistaitoja!

MTV Uutisten Suuressa vaalitentissä yhdeksän puolueen puheenjohtajat kohtaavat Jan Anderssonin ja Eeva Lehtimäen luotsaamassa kaksituntisessa lähetyksessä.

MTV Uutiset Liven etkoilla suuren vaalitentin ennakkotunnelmia olivat puimassa viestintäkouluttaja Esa Suominen, professori Kimmo Grönlund, sekä nuorisojärjestöjen puheenjohtajia.

Suomisen ja Grönlundin odotukset illan tenttiin ovat korkealla. 

Suominen on seurannut poliitikkojen esiintymistä jo vuosien ajan ja hän kertoo, miksi politiikassa usein väistellään vaikeita aiheita.

– Aikaa ja tilaa on vähän, eikä välttämättä pääse kertomaan sitä asiaa minkä haluaisi äänestäjille välittää, Suominen pohtii.

Viestintäkonsulttina työskentelevä Suominen on jo vuosien ajan seurannut kuinka poliitikot valmistautuvat tentteihin ja julkisiin esiintymisiin. Hänen mukaansa taso on parantunut.

– Suomessa käytetään melko vähän maksettua apua, tai esiintymiskouluttajia.  Monet sparraavat läheisten puoluetovereiden kanssa, Suominen sanoo.

MTV:n vaalitentin puheenjohtajia Suominen kuvailee melko varmoiksi esiintyjiksi ja kertoo, että illan tentissä kuullaan erilaisilla vahvuuksilla varustettuja puheenjohtajia. Esimerkeiksi hän nostaa esille kolmen puolueen puheenjohtajat.

Annika Saarikon supervoima on läheisyys ja hän tuntuu tuttavalliselta, Sanna Marinin etu on jämptiys ja selkeys. Li Andersson on tasaisen vahva, Suominen lopettaa.

Åbo Akademin Professori Kimmo Grönlund Arvioi, että illan tentissä on luvassa kuumaa keskustelua erityisesti taloudesta.

– Suurimmat erot liittyvät siihen mistä pitäisi säästää ja kuinka paljon pitäisi säästää ja millä tavoin taloutta saadaan tasapainoon, Grönlund arvio.

Hän uskoo, että juurikin talous on illan vaalitentin kantava teema, vaikka varmasti sosiaali- ja terveysasiat nousevat myös esille.

Katso alla olevalta videolta, kuinka puolueiden nuorisojärjestöjen edustajat paljastivat salaisuuksia puolueidensa puheenjohtajista!

1:23


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja