Mainos

MTV Uutiset seuraa politiikan superkevättä herkeämättä – luvassa ennätysmäinen paketti vaaliohjelmaa kaikissa kanavissa

1:25
MTV:llä ennätysmäärä vaaliohjelmaa.

Eduskuntavaaleihin on aikaa enää alle kolme kuukautta. Vaalikevät 2019 näkyy ja kuuluu MTV3-kanavalla kaikissa kanavissa laajempana ja monipuolisempana kuin koskaan aiemmin. 

MTV3-kanavan monipuolisen tv-tarjonnan avaa jo lauantaina 9. helmikuuta uusi ohjelmasarja Ripsan kanssa vapaalla. Ohjelmassa Ripsa Koskinen-Papunen tapaa puolueiden puheenjohtajat heille mieleisen vapaa-ajanvietteen parissa.

Ripsan kanssa vapaalla esitetään yhdeksänä lauantaina suositun Uutisextra-ohjelman paikalla heti Seitsemän uutisten jälkeen. Sarjan ensimmäisessä jaksossa tavataan Sinisen tulevaisuuden puheenjohtaja Sampo Terho.

Puolueiden puheenjohtajien ajatuksiin pääsee tutustumaan myös Huomenta Suomessa, jossa jokaiselle puheenjohtajalle on varattu oma aamunsa. Puheenjohtajia haastattelevat politiikan toimittajat Antonia Berg, Johanna Tuuri ja Juha Kaija.

Ajantasainen vaaliuutisointi ja -kommentointi ovat keskeistä sisältöä myös verkon puolella MTVuutiset.fi:ssä sekä uudessa MTV Uutiset Live -lähetyksessä koko kevättalven.

Jo aiemmista vaaleista tuttu Pöllöraati pitää huolen siitä, että kansalaiset tietävät, kuka onnistui tenteissä ja kuka ei.

Ehdokkaat ottavat mittaa toisistaan Sinustako kansanedustaja -ohjelmassa

MTV3-kanava esittää uudenlaisen ohjelman Sinustako kansanedustaja, jossa ehdokkaat ottavat mittaa toisistaan väittelyssä ja puhetaidossa.

Ohjelmat esitetään kahtena sunnuntaina 31.3. ja 7.4. parhaaseen katseluaikaan klo 21-22.00. Kilpailuhenkisen ohjelman juontavat MTV Uutisista tutut Kirsi-Alm Siira ja Juha Kaija.

– Olen ohjelmasta innoissani ja tyytyväinen lopputulokseen, jos saamme kuulla hyvin pohjustettuja, ennalta-arvaamattomia ja ehkä hauskojakin puheenvuoroja, Alm-Siira sanoo.

Suuri tentti suorana Kansallismuseosta

Suurimpien puolueiden puheenjohtajat ottavat mittaa toisistaan pääministeritentissä 2. huhtikuuta.

Vaalien ratkaisuviikolla 10. huhtikuuta on vuorossa suuri vaalitentti, jossa eduskuntapuolueiden puheenjohtajat kohtaavat upeissa puitteissa suorassa lähetyksessä Kansallismuseosta. Kolmikko Jan Andersson, Jussi Kärki ja Jaakko Loikkanen pitää huolen, etteivät tasavallan kärkipoliitikot pääse helpolla.

Jan Andersson lupaa teroittaa tenttaajan kyntensä hyvissä ajoin.

– Kymmenien tenttien jälkeenkin innostun edelleen vaalitunnelmasta. On kunnia päästä haastamaan päättäjiä myös täällä Pöllölaakson puolella, hän sanoo.


Tulosilta huipentaa vaalikevään

Vaalikevät huipentuu MTV3-kanavalla 14.4. Tulosiltaan. Vaalien ratkaisut sekä voittajien ja häviäjien tunnelmat koetaan suorassa lähetyksessä, joka alkaa Seitsemän uutisten jälkeen.

Uudessa vaalistudiossa Tulosillan emäntänä ja isäntänä toimivat Kirsi Alm-Siira ja Jaakko Loikkanen. Heidän kanssaan vaalituloksen analysoi tuttuun tapaan Åbo Akademin valtiotieteen professori Kimmo Grönlund.

– Osallistuminen vaalilähetyksiin on ollut pitkäaikainen haaveeni. Vaalien tuloslähetykset ovat mielestäni yksi mielenkiintoisimmista tv-lähetyksistä. Tulokset kehittyvät koko ajan, välillä joku on rinnan mitan edellä, pian taas joku toinen menee ohi. Parasta on, että tässä kisassa saadaan suorassa lähetyksessä ’kilpailijoilta’ reaaliaikaisia kommentteja sekä asiantuntijoiden analyysejä, Alm-Siira sanoo.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja