Osalle äänestäjistä ratkaisevat vaaliteemat ovat selviä ja osa ei ole ehtinyt miettiä – puoluejohtajat kohtaavat pitkästä aikaa MTV:n vaalitentissä keskiviikkona

Puheenjohtajatentin etkolähetys keskiviikkona 15.3. kello 19.30-20 MTV Katsomossa 0:27
Puheenjohtajatentin etkolähetys keskiviikkona 15.3. kello 19.30-20 MTV Katsomossa

Eduskuntavaalien ennakkoäänestys alkaa viikon kuluttua, joten äänestäjillä ei ole enää paljon aikaa valita itselleen ehdokasta. Eduskuntavaalien ensimmäinen suuri yhteenotto järjestetään huomenna keskiviikkona, kun eduskuntapuolueiden puheenjohtajat saapuvat MTV:n vaalitenttiin.

Vaalikentällä rakennetaan nyt puitteita loppukirille. Eduskuntavaalien ennakkoäänestys alkaa jo viikon kuluttua.

Moni äänestäjä haluaa kuulla lisää puolueiden ratkaisuista, ja ratkaisevat teemat ovat ainakin osalle äänestäjistä selviä. MTV Uutiset kysyi kansalaisten vaalimietteitä Helsingin keskustassa.

– Kotimaan talous on tietenkin se yks tärkein ja turvallisuus on se toinen, kertoo Hans Öberg, joka etsi oman ehdokkaansa juuri näiden teemojen perusteella.

Toisille äänestäjille tärkeimpiä kysymyksiä ovat heikoimmista huolehtiminen ja säästöpäätösten kohdentuminen.

– Seuraan sitä kenen puolella ollaan ja mistä ei kannata säästää. Ja mitkä asiat takaa ihmisille samanlaiset mahdollisuudet olla osallisena yhteiskunnassa, Kristiina Kallinen pohtii.

Kaikki eivät ole vielä ehtineet virittäytyä vaalitunnelmaan, mutta vielä siihen on hieman yli kaksi viikkoa aikaa.

– En ole vielä seurannut ollenkaan (vaaleja). En ole ehtinyt, Mikko Hiisilä sanoo.

MTV:n puheenjohtajatentti avaa keskiviikkona eduskuntavaalien loppukirin 1:44
MTV:n puheenjohtajatentti avaa keskiviikkona eduskuntavaalien loppukirin.

Tentti nostaa vaalikuumetta

Vaalikuume nousee keskiviikkona, kun eduskuntapuolueiden puheenjohtajat saapuvat MTV:n vaalitenttiin. Odotuksissa on rapsakka keskustelu, kun puoluejohtajat ovat pitkästä aikaa koolla samassa studiossa.

– Pitää puhua siitä, mistä halutaan vaieta eli taloudesta. Se on tentin yksi pääteemoja, kertoo MTV Uutisten yhteiskuntatoimituksen päällikkö Eeva Lehtimäki, joka on toinen tentin juontajista.

Äänestäjä voi saada tentistä itselleen paljon hyödyllistä tietoa.

– Varmaan moni tekee vaalikoneita ja miettii omaa ehdokasta. Vaalitentistä saa myös apua oman puolueen ja ehdokkaan etsintään. Tentti on myös viihdettä ja hyvää poliittista keskustelua on toivottavasti luvassa, Lehtimäki sanoo.

Vaalitentin tunnelmaan voi virittäytyä keskiviikkona jo kello 19.30 MTV Katsomon etkolähetyksellä.

– Paras tapa virittäytyä tähän puheenjohtajatenttiin on etkolähetys. Siinä käydään läpi ajankohtaisimmat politiikan asetelmat. Kerrotaan puheenjohtajista vähän uusiakin asioita. Muun muassa voimabiisejä on heiltä kyselty. Meillä on viestinnän ja politiikan asiantuntijoita sekä nuorisopolitikkoja eli kiinnostava kattaus kaiken kaikkiaan, kertoo etklähetyksen vastaava tuottaja, politiikan toimittaja Alec Neihum MTV Uutisista.

Puheenjohtajatentin etkolähetys huomenna keskiviikkona kello 19.3020.00 MTV Katsomossa. 

Puheenjohtajatentti MTV3-kanavalla ja MTV Katsomossa kello 20.00–22.00.

Lue myös:

    Uusimmat