MTV:n suuri presidentinvaalitentti keräsi miljoonayleisön – katso tentti aihe aiheelta

MTV:n järjestämä vaalitentti yhdeksälle presidenttiehdokkaalle keräsi eilen ruutujen ääreen enimmillään lähes miljoona suomalaista.

Kaksituntisen suoran lähetyksen keskikatsojamäärä oli 790 000. Enimmillään lähetystä katsoi peräti 944 000 katsojaa. Kyseessä oli ensimmäinen presidenttiehdokkaille järjestetty tv-tentti.

– Oli odotettavissa, että ensimmäinen tv-tentti kiinnostaa suurta joukkoa suomalaisia. Lähes miljoona katsojaa on silti iso positiivinen yllätys ja lupaa hyvää presidentinvaalikamppailun jatkolle, sanoo MTV Uutisten päätoimittaja Ilkka Ahtiainen.

Ahtiainen arvioi, että ihmisten kiinnostus vaaleihin kasvaa entisestään, kunhan joulukiireet ja vuodenvaihde ovat takana.

MTV järjestää toisen tentin vaaliviikolla keskiviikkona 24. tammikuuta. Vaalipäivä on sunnuntai 28. tammikuuta.

Mikäli toinen kierros tulee, kaksi sille selvinnyttä ehdokasta kohtaavat tentissä keskiviikkona 7. helmikuuta. Vaalien mahdollinen toinen kierros on sunnuntaina 11. helmikuuta.

Katso tentti aihe aiheelta

Rajatilanne ja kaksoiskansalaisuudet:

Hallitus päätti tiistaina avata uudelleen Niiralan ja Vaalimaan rajanylityspaikat itärajalla. Hallitus vakuuttaa, että ollaan valmiita reagoimaan nopeasti jos tarve vaatii. Ehdokkaat vastaavat, oliko päätös oikea.

Osa 1: Rajatilanne, kaksoiskansalaisuudet 17:45

Ahvenanmaan demilitarisaatio ja Ukraina:

Kun Venäjän uhkaa pyritään mahdollisimman tehokkaasti torjumaan, on herännyt keskustelua myös Ahvenanmaan demilitarisaatiosta eli siitä, että alueella ei saa olla sotilaallista läsnäoloa. Mitä mieltä ehdokkaat ovat sen purkamisesta?

Osa 2: Ahvenanmaa ja Ukraina 15:51

Nato-operaatiot ja reserviläiset:

Nato-jäsenyys antaa Suomelle turvaa, mutta vaatii vastineeksi Suomelta osallistumista Naton operaatioihin. Tulevia operaatioita varten perustetaan valmiusjoukot, joukot kootaan pääosin reserviläisistä. Keistä valmiusjoukot ehdokkaiden mielestä koostuisivat?

Osa 3: Nato-operaatiot, reserviläiset 14:05

Nato & Yhdysvallat, DCA-sopimus ja ydinaseet:

Suomen ja Yhdysvaltain välinen puolustusyhteistyösopimus, DCA-sopimus allekirjoitetaan lähiaikoina, tällä tietoa ensi viikolla. Mitä mieltä ehdokkaat ovat sopimuksesta?

Osa 4: Nato & Yhdysvallat, DCA-sopimus, ydinaseet 14:46

Ulkopolitiikan marssijärjestys, toimivalta ja mielistelykulttuuri:

Asiantuntijoiden mukaan Nato-jäsenyys muutti vanhaa valtatasapainoa eduskunnan, presidentin ja valtioneuvoston välillä. Miten vallanjako tulisi ehdokkaiden mukaan jatkossa hoitaa?

Osa 5: Ulkopolitiikan marssijärjestys, toimivalta ja mielistelykulttuuri 12:28

Ilmasto ja ympäristö, lapsen kysymys ja joululahjatoive:

Tentin viimeisessä osiossa kuullaan 12-vuotiaan Tuomaksen kysymys ehdokkaille. Lisäksi ehdokkaat paljastavat joululahjatoiveensa.

Osa 6: Ilmasto ja ympäristö, lapsen kysymys ja joululahjatoive 11:19

Lue myös:

    Uusimmat