Mainos

Tämä on MTV:n lukijoiden ylivoimainen suosikki Guggenheim-museoksi

MTV Uutisten nettiäänestyksessä yksi kuudesta Guggenheim-museon finaaliehdokkaasta nousi ylivoimaiseksi suosikiksi.

Jos lukijat saisivat päättää, nousisi Etelärannan tontille työ GH-121371443. Hohtavaa verhoa muistuttava työ sai peräti 43,84 prosenttia äänistä. Rakennuksen päämateriaali on lasi, ja sen sanotaan tulvivan luonnonvaloa.

Toiseksi eniten ääniä sai työ GH-76091181 30,65 prosentin osuudella. Tylyimmän tuomion sai vielä konseptityön tasolla oleva GH-5059206475, joka jäi kolmen prosentin äänisaaliiseen.

Museoehdotukset herättivät kipakkaa keskustelua lukijoiden parissa. Moni piti koko kilpailua rahan haaskauksena.

– Kaikki järkyttäviä. Kuka maksaa tähän asti tulleet kulut? Ilmeisesti minä ja muut veronmaksajat, jotka emme halua koko hökötystä kotikaupunkiimme, Satu Klemola kommentoi.

– Joku outous tässä asiassa on. Päätöstä rakentamisesta ei ole tehty, mutta silti löytyy rahaa arkkitehtikilpailuun. Jos raha on veronmaksajien, pitäisi kai päätös olla ennen kuin rahoitetaan kilpailua. Jos taasen on tehty päätös veronmaksajien tietämättä, on tämäkin yhtä rikollista toimintaa. Päätöksen salaamiseen kun ei ole mitään järkiperustetta, nimimerkki Eki K puolestaan sanoi. 

Osaa ehdotuksista on julkisuudessa arvioitu tavanomaisiksi ja jopa tylsiksi. Suomen arkkitehtiliiton puheenjohtaja Esko Rautiola sanoi MTV:n Seitsemän uutisissa, että odotukset finalistikuusikkoa varten olivat korkeammalla.

Huomenta Suomessa vieraillut Guggenheim-raatiin kuuluva arkkitehti Anssi Lassila sanoo, että keskustelu ja mielipiteet ovat hyvä asia.

– Minusta on positiivista, että mikä tahansa ratkaisu onkaan, niin se herättää reaktioita. Aina on parempi ihastuttaa tai vihastuttaa kuin että kukaan ei reagoi mitenkään. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.