Mainos

Tämä mies on kahvitellut ainakin 100 lottovoittajan kanssa – ei kadehdi miljonäärejä

Lotossa on tänä viikonloppuna jaossa ennätykselliset 14,1 miljoonaa euroa. Veikkaus on perinteisesti tarjonnut arvonnasta suuria summia korjanneille pelaajille juhlakahvit.

Viimeisen viiden vuoden aikana monia voittajia tavannut Veikkauksen tiedottaja Tero Talaslahti kuvailee tilaisuuksia iloisiksi ja kodikkaiksi. Hän kertoo monen puhuvan voitostaan ulkopuolisen kanssa ensimmäistä kertaa vasta Veikkauksen toimistolla.

– Kun pelitosite tuodaan tänne toimistolle, olo on monella todella huojentunut. Siinä vaiheessa saadaan lopulta varmistus siitä, että rahat päätyvät oikealle henkilölle.

– Kun jännitys laukeaa ja on uusi elämäntilanne kasvaneen varallisuuden myötä, ihmiset uskaltavat kertoa tuntemuksistaan. Monet jännittävät sitä, minkälaisia reaktioita lähipiiristä tai ulkopuolisilta tulee, jos asiasta puhuu ääneen.

Monia paikalle saapuneita kiinnostaa Talaslahden mukaan etenkin se, miten muut voittajat ovat tilanteeseensa suhtautuneet.

– Meillä on yksi sellainen kabinetti, jossa on istunut varmaan kymmenien, ellei satojen miljoonien eurojen arvosta voittaneita ihmisiä. Monesti kysytään, että mitä muut ovat tuumanneet.

Samppanja ei virtaa vielä Veikkauksella

Siitä huolimatta, että vieraina on poikkeuksetta tuoreita miljonäärejä, tarjoiluissa ei ole lähdetty turhia pröystäilemään.

– Meillä on siinä melko perinteiset eväät. Kahvia ja teetä on aina. Kauempaa tuleville vieraille tarjotaan jotain pikkusuolaista ja leivonnaisia. Ihan samanlaista tavaraa kuin mistä tahansa konditoriosta saisi. 

– Erityistä blingblingiä ei noissa juhlissa ole. Samppanjaa ei tarjoilla. Joku on joskus myös kysynyt, että eikö kahvin kanssa tule avec, mutta meillä ei tarjoilla kahvin kanssa konjakkia tai liköriäkään. Nämä on tällaisia tavallisia kahvitilaisuuksia.

Vaikka syy kahvitukselle on aina riemukas, ihmiset suhtautuvat voittoonsa yleensä järkevästi.

– Yleisesti ottaen suomalaiset ovat aika tyyntä ja rauhallista väkeä. Voi olla jopa vähän yllättävä tieto, että mitään kärrynpyöriä ei täällä ole heitelty. Kirjallisuudessa on kuvattu tapauksia, jossa voittaja on ilmestynyt paikalle maistissa. Itse en ole sellaiseen kuitenkaan törmännyt.

Lottovoitto aiheuttaa stressiä

Yhä harvempi joutuu jännittämään voittokupongin tallessa säilymisen puolesta Veikkauskortin käytön yleistyttyä.

Kortilla pelattaessa voitot tulevat suoraan tilille, eikä lappua tarvitse kiikuttaa ehjänä Vantaalle saakka. Paperilappusen kanssa tuskailevia on kuitenkin edelleen.

– Olen kuullut monenlaisia tarinoita siitä, miten tositetta on suojeltu. Osa kertoo säilyttäneensä lappua asekaapissa, osa on sujauttanut sen sellaisen kirjan väliin, jota edes varas ei veisi.

– Yksi voittaja kertoi piilottaneensa kupongin armeijasta saadun RUK-vuosikirjan väliin ajatellen, että niitä on Suomessa niin paljon, ettei se kiinnosta ketään.

Lottovoittoa on Talaslahden kuuleman mukaan joskus hamuttu myös ilman tositetta.

– Takavuosilta on sellaisia tarinoita, jossa kerrotaan, että voittoa olisi yritetty tulla nostamaan ilman kuponkia ja väitetty, että koira olisi sen syönyt. Suomessa on varmaan paljon koiria, jotka ovat syöneet lottokuponkeja, jos sille linjalle lähdetään, hän kertoo huvittuneena.

"Suomalaiset voittajat ovat kauhean mukavia"

Talaslahti kertoo, että voittajien haaveet eivät juurikaan eroa toisistaan. Hän ei ole viiden vuoden aikana törmännyt kovinkaan hullunkurisiin tai hurjiin suunnitelmiin. Monille voitto tuo lähinnä lupauksen helpommasta arjesta.

– Matkustaminen kuuluu monille harrastuksiin. Autonkin moni aikoo vaihtaa. Vapaa-aika on aika monille ihmisille sellainen asia, jota rikkaudella aiotaan tavoitella. Esimerkiksi yksi yrittäjä kertoi, että aikoo pitää ensimmäisen loman kahdeksaan vuoteen.

Veikkauksella on huomattu, että yksi kokemus yhdistää lähes kaikkia lottovoittajia.

– Monet kertovat siitä, että unet menivät. Voittamiseen liittyy tietynlaista epäuskoa, ja joitakin suuri rahamäärä jopa pelottaa. Melkein pitäisi laittaa lottokuponkiin varoitus, että päävoitto saattaa aiheuttaa unettomuutta.

Talaslahdella on suora vastaus kysymykseen siitä, kadehtiiko hän työssään tapaamia miljonäärejä.

– Voin kyllä sanoa, että en kadehdi. Lottovoittajien kanssa kahvin juonti on kiva työtehtävä. Suomalaiset voittajat ovat kauhean mukavia. Ei ole ollut sellaista tyyppiä, jonka kanssa ei olisi viihtynyt.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.