Mainos

Loimaan 90 miljoonan euron kupongin kohtalosta useita teorioita: Historiaa tehtiin jo – kyseessä pisimpään lunastusta odottanut päävoitto

2:25

Loimaan Prismasta ostetun 90 miljoonan euron historiallisen Eurojackpot-voiton saajat ovat yhä kadoksissa. Helmikuun 9. päivä suoritetusta arvonnasta on kulunut yli neljä viikkoa, joten kyse on jo Euroopan laajuisesti pisimpään lunastusta odottaneesta Eurojackpot-päävoitosta.

Jutun video on huhtikuulta 2017, jolloin Lielahdessa hämmästeltiin 87 miljoonan euron Eurojackpot-voittoa.

Veikkauksen tiedotuksesta kerrotaan, että aiempaa ennätystä piti hallussaan tshekkiläinen mies, joka malttoi odottaa kokonaiset neljä viikkoa ennen voittonsa lunastamista. Kyseinen henkilö oli halunnut odotella voiton nostattaman pöhinän laskeutumista.

Tiedottaja Pipsa Öhman arvelee, että tämä saattaa olla tilanne myös Loimaan voittajien kohdalla, vaikka se hämmästyttävältä kuulostaakin.

– Toivottavasti voittaja on vaan niin pöllämystynyt, että haluaa odotella. Olisihan se aika uskomatonta, jos tosite on esimerkiksi viety johonkin pankin holviin. Siinä tapauksessa täytyy olla todella kylmähermoinen.

Loimaan Lehden toimitussihteeri Sampsa Hakala kertoo, että kyseinen teoria elää vahvana myös Loimaalla.

– Moni tuntuu olettavan, että kyseessä on ihan tavallinen ihminen, joka jatkaa elämäänsä muina miehinä tai naisina.

Hakalan mukaan ilmoilla on myös toisenlaisia, ei niin mukavia teorioita.

– Yhdeksi teoriaksi veikataan, että kyseessä on vanha ihminen, joka on menehtynyt tai on vain unohtanut ostaneensa tositteet. On myös mahdollista, että ne ovat jääneet kauppakassiin ja menneet sen mukana roskikseen.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Tämä voittajista tiedetään

Öhman sanoo, että varmasti tiedetyt asiat eivät auta kovinkaan paljon voittajien etsimisessä.

– Peli on jaettu viiteen osaan. Voittajia ei silti välttämättä ole yhtä montaa, sillä yhdellä voi olla useampi osuus. Tämä on tavallista, jos tarkoituksena on ollut antaa osuuksia esimerkiksi perheenjäsenille. Kyse voi olla myös esimerkiksi työporukasta, joka on sopinut, että jokainen käy ostamassa yhteisen porukkapelin vuorollaan.

Veikkauksessa pidetään hyvin todennäköisenä, että voittajat tuntevat toisensa.

– Osuudet voi lunastaa erikseen, eli voittajista vain yksikin voisi ottaa yhteyttä ja lunastaa hänelle kuuluvat 18 miljoonaa euroa. Tilanne siis viittaisi siihen, että he ovat toisilleen tuttuja ihmisiä. Tuntuisi aika erikoiselta, jos kyseessä olisi myyntipaikan arpoma porukka, eikä kukaan heistä ottaisi yhteyttä.

Erikoisesta tilanteesta tehdään huumoria

Kun oikeita voittajia ei ole ilmaantunut, aihe on kelvannut vitsailun aiheeksi. Esimerkiksi Loimaan Lehden tekstiviestipalstalla julkaistiin muutama päivä sitten viesti, jolla etsittiin Prisman parkkipaikalle pudonnutta "tiettyä tunnearvoa sisältävää" Eurojackpot-kuponkia. Ilmoitus huomattiin myös Veikkauksessa.

– Sehän oli aika hauska. Ei mikään ihme, että tällaisiakin alkaa tulla, koska asia puhuttaa Loimaalla kahvipöydissä ja voittajilla spekuloidaan, Öhman sanoo.

Loimaan Lehden toimitussihteeri Sampsa Hakala toteaa selvästi kieli poskessa tehdyn viestin herättäneen myös heidän toimituksessaan hilpeyttä.

– Tarina sai jatkoa seuraavana päivänä, kun julkaisimme viestin, jonka mukaan tosite on löytynyt ja sen voi hakea tietystä paikasta, tiettyyn aikaan ja tietystä autosta. Joku siis halusi viettää aprillipäivää jo hieman etukäteen. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.